Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Δεκ-2017 13:16

  Barclays: Απομειώσεις $1,34 δισ. από τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ

  Barclays: Απομειώσεις $1,34 δισ. από τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Απομειώσεις ύψους 1 δισ. λιρών ($1,34 δισ.) στα ετήσια κέρδη μετά φόρων περιμένει η Barclays ως αποτέλεσμα της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ. 

  Η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε ότι η μεταρρύθμιση του αμερικανικού φορολογικού συστήματος θα την αναγκάσει να μειώσει την αξία των αναβαλλόμενων φορολογικών περιουσιακών στοιχείων, κάτι που θα οδηγήσει σε έκτακτες επιβαρύνσεις στα αποτελέσματα για το έτος.

  Θα οδηγήσει επίσης τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 να μειωθεί κατά περίπου 20 μονάδες βάσης, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα.

  Αν και η Barclays εκτιμά ότι η μείωση των φορολογικών συντελεστών στις ΗΠΑ θα έχει θετικό αντίκτυπο στα μελλοντικά της κέρδη στην περιοχή, προειδοποιεί παράλληλα ότι η ρύθμιση "Base Erosion Anti-Abuse Tax (BEAT)", η οποία περιλαμβάνεται στη νομοθεσία και έχει σχεδιαστεί ώστε οι πολυεθνικές να μην εκμεταλλεύονται παραθυράκια στο φορολογικό κώδικα, μπορεί να αντισταθμίσει αυτά τα οφέλη.

  "Λόγω της αβεβαιότητας στην πρακτική και τεχνική εφαρμογή πολλών από αυτές τις προβλέψεις, είναι δύσκολο να εκτιμηθεί με αξιοπιστία αν η BEAT θα εφαρμοστεί και εάν εφαρμοστεί, πώς θα επηρεάσει την Barclays", αναφέρει η τράπεζα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων