Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Δεκ-2017 09:19

  ΑΔΜΗΕ: Τα κλειδιά στους Κινέζους με τη νέα δομή της εταιρείας

  ΑΔΜΗΕ: Τα κλειδιά στους Κινέζους με τη νέα δομή της εταιρείας
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Σε ισχυροποίηση της θέσης των εκπροσώπων των Κινέζων στρατηγικών επενδυτών, οδηγούν οι αποφάσεις που ελήφθησαν χθες για τη νέα διοικητική δομή του ΑΔΜΗΕ. Έτσι  τα στελέχη που προέρχονται από τη State Grid αναλαμβάνουν νευραλγικές διευθύνσεις και θέσεις σε δύο από τους πιο κομβικούς τομείς της εταιρείας, εκείνον των οικονομικών και των προμηθειών.

  Στον αντίποδα η διοίκηση που διορίζεται από το ελληνικό Δημόσιο εξασφαλίζει από τη μεριά της μια σειρά από άλλες λειτουργίες της εταιρείας με κυριότερη, όπως δείχνει το νέο οργανόγραμμα, τον έλεγχο των προσλήψεων, που κατά πληροφορίες έχουν ήδη ξεκινήσει.

  Ενδιαφέρον εξάλλου παρουσιάζει το γεγονός ότι ενώ μέχρι σήμερα δεν έγινε καμία διαβούλευση με τους εργαζόμενους για τις αλλαγές, χθες η διοίκηση απέστειλε επιστολή στην οποία και παρουσιάζει το νέο οργανόγραμμα αλλά και το πρόγραμμα της εθελούσιας, που θα κοστίσει στην εταιρεία πάνω από 50 χιλιάδες ευρώ ανά εργαζόμενο που θα θελήσει να κάνει χρήση του δικαιώματος (35 χιλιάδες ευρώ καθαρά).

  Σε ό,τι αφορά το οργανόγραμμα σύμφωνα με τα όσα αναφέρει  ο κ. Μανουσάκης στην επιστολή του, ο αναπληρωτής διευθύνων Xinghua Shi θα επιβλέπει τις Διευθύνσεις πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, συντήρησης συστήματος και διαχείρισης παγίων, ενώ ο Γενικός Οικονομικός Διευθυντής Dayong Sun θα επιβλέπει τη διεύθυνση οικονομικών και λογιστικών υπηρεσιών και τη διεύθυνση διαχείρισης προμηθειών και εφοδιαστικής αλυσίδας.

  Αντίθετα η διοίκηση που διορίστηκε με πρόταση του Δημοσίου θα επιβλέπει τη διεύθυνση νέων έργων, τη διεύθυνση στρατηγικής και ανάπτυξης, τη διεύθυνση έρευνας και ανάπτυξης και τη διεύθυνση λειτουργίας και ελέγχου συστήματος, συστημάτων και υποδομών και διαχείρισης αγοράς.

  Σε σχέση με τις διοικητικές αλλαγές και τις αλλαγές στο οργανόγραμμα να σημειωθεί ότι θα τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Μαρτίου 2018 ενώ ειδικά για τους γενικούς διευθυντές από 21/12/2017.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων