Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Δεκ-2017 07:40

  Ξεκινούν οι εργασίες ανακαίνισης του ξενοδοχείου Athens Ledra

  Ξεκινούν οι εργασίες ανακαίνισης του ξενοδοχείου Athens Ledra
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Την άδεια δόμησης για τις εργασίες ανακατασκευής του Athens Ledra απέκτησε η  αμερικανική εταιρεία Hines που αγόρασε το ξενοδοχείο της Λεωφόρου Συγγρού 115, έναντι 33,05 εκατ. ευρώ, πριν από έξι μήνες.

  Το έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων (ΕΥΠΑΤΕ), επιτρέπει  στην "Συγγρού 115 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις μονοπρόσωπη Α.Ε.", που έχουν συστήσει η ευρωπαϊκή επενδυτική πλατφόρμα ακινήτων Henderson Park και η αμερικανική εταιρεία ακινήτων Hines, να πραγματοποιήσει τις απαιτούμενες εργασίες ανακαίνισης της ξενοδοχειακής μονάδας.

  Ποιες εργασίες θα υλοποιηθούν

  Σύμφωνα με την άδεια δόμησης και όπως αναφέρουν στο Capital.gr πηγές προσκείμενες στο έργο,  μόνο το κέλυφος του κτηρίου, ύψους 30 μέτρων, θα παραμείνει ίδιο.

  Οι εργασίες περιλαμβάνουν την πλήρη αναδιαρρύθμιση των εσωτερικών χώρων, των δωματίων, των διαδρόμων, των κυρίων χώρων, των χώρων εστίασης, όπως και την επέκταση του υπογείου, ενώ τμήματα του κτηρίου έχουν ενταχθεί στο Ν.4178/2013 για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.

  Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου ανακαίνισης σε τεχνική εταιρεία, με τη διαδικασία να εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

  Ο προϋπολογισμός των έργων τοποθετείται σε 8 εκατ. ευρώ και στόχος του επενδυτικού σχήματος είναι το ξενοδοχείο να τεθεί σε λειτουργία τη θερινή περίοδο του 2018.

  "Restart”

  Το ανακαινισμένο ξενοδοχείο θα τεθεί υπό τη διαχείριση της Hyatt (Athens Hyattt Regency), ενω το management της μονάδας θα έχει ο όμιλος του Γιάννη Δασκαλαντωνάκη.

  Η μονάδα θα επαναλειτουργήσει τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη απόπειρα εκπλειστηριασμού της, τον Μάιο του 2014. Αρχικά το τίμημα πρώτης εκκίνησης ήταν 41,1 εκατ. ευρώ και μετά από περίπου πέντε άγονες εκποιήσεις μειώθηκε σε περίπου 33 εκατ. ευρώ, οδηγώντας την Hines στην κατάθεση προσφοράς.

  Το ξενοδοχείο κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 από τον επιχειρηματία Γιώργο Παρασκευαΐδη. Για διάστημα 30 ετών, η διαχείρισή του ανήκε στην αλυσίδα Marriott International, η οποία αποχώρησε τον Νοέμβριο του 2013. Από τον Ιανουάριο του 2014 το ξενοδοχείο μετονομάστηκε σε Athens Ledra, περνώντας υπό τη διαχείριση της εταιρείας ΑΣΤΥ Α.Ε. που αποτελούσε -μέχρι τον Ιούνιο του 2017- την ιδιοκτήτρια της ξενοδοχειακής μονάδας.

   dimitris.delevegos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων