Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 16-Δεκ-2017 12:02

  Έργα ΣΔΙΤ €633 εκατ. πραγματοποιήθηκαν σε οκτώ χρόνια

  Έργα ΣΔΙΤ €633 εκατ. πραγματοποιήθηκαν σε οκτώ χρόνια
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα έργα που δημοπρατήθηκαν και υλοποιήθηκαν μέσω Σύμπραξης Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) αποτελούν τη μοναδική, σχεδόν, κοιτίδα ανάπτυξης την τελευταία οκταετία οπότε η ελληνική οικονομία βρέθηκε αντιμέτωπη με την κατάρρευση.

  Συγκεκριμένα, από τον Δεκέμβριο του 2009 μέχρι σήμερα, διάστημα κατά το οποίο στη θέση του Ειδικού Γραμματέα ΣΔΙΤ βρίσκεται ο Νίκος Μαντζούφας, προωθήθηκαν και υλοποιήθηκαν συνολικά 12 έργα ΣΔΙΤ με αξία 635 εκατομμυρίων ευρώ.

   

   

  Πρόκειται για 24 σχολικές μονάδες στην Αττική, επτά πυροσβεστικούς σταθμούς, το έργο (Lot 1,2,3) ανάπτυξης ευρυζωνικών υποδομών σε αγροτικές "λευκές" περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας, τα ψηφιακά πρακτικά συνεδριάσεων δικαστηρίων, η τηλεματική και το ηλεκτρονικό εισιτήριο στον ΟΑΣΑ και το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων στην Ήπειρο, στην Δυτική Μακεδονία και τις Σέρρες.

  Ορισμένα από τα συγκεκριμένα έργα, όπως τα σχολεία Αττικής, η μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων Δ. Μακεδονίας και τα ευρυζωνικά δίκτυα έχουν λάβει διεθνείς διακρίσεις, με τη χρηματοδότησή τους να αποτελεί συνδυασμό ιδιωτικών, κοινοτικών πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του χρηματοδοτικού εργαλείου Jessica και κεφαλαίων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων