Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Δεκ-2017 08:25

  Γ. Καρούντζου (Mars): Η βασική μας δέσμευση είναι να επενδύσουμε στο μέλλον

  Γ. Καρούντζου (Mars): Η βασική μας δέσμευση είναι να επενδύσουμε στο μέλλον
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τους στόχους και τις κατευθύνσεις του  Sustainable in Generation Plan, μέσω του οποίου η Mars Inc. πρόκειται να επενδύσει περίπου 1 δισ. δολάρια ώστε να συμβάλει καθοριστικά στην υλοποίηση ουσιαστικών αλλαγών για την αντιμετώπιση των άμεσων απειλών για τον πλανήτη μας και για και το ανθρώπινο γένος, αναλύει σε συνέντευξή της στο Capital.gr η κ. Γεωργία Καρούντζου, Corporate Affairs Director | Mars Multisales East Med της εταιρείας. Εξηγεί πως θα αποτυπωθεί και στην Ελλάδα αυτή η πρωτοβουλία και μιλά για τις δράσεις που αναλαμβάνει η Mars παγκοσμίως στο πλαίσιο της συνολικής φιλοσοφίας της για βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας.

  Αναλυτικά η συνέντευξη:
    
  Κυρία Καρούντζου, η Mars Inc ανακοίνωσε πρόσφατα την έναρξη υλοποίησης του φιλόδοξου πλάνου Sustainable in a Generation Plan. Μπορείτε να μας δώσετε κάποια στοιχεία ως προς το τι αφορά και τι περιλαμβάνει;

  Το Sustainable in Generation Plan είναι όντως ένα φιλόδοξο πλάνο στο πλαίσιο του οποίου η Mars πρόκειται να επενδύσει περίπου 1 δις δολάρια εκτιμώντας ότι πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία η οποία θα φέρει πολλαπλασιαστικά και συνδυαστικά οφέλη για όλους.

  Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι η Mars αποτελεί μια εταιρεία με σταθερή προσήλωση στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για όλους και αυτό αποτυπώνεται σε όλα τα στάδια και τις εκφάνσεις της λειτουργίας μας, στις συνεργασίες, τα προϊόντα και τις δράσεις μας, που διέπονται σταθερά από αυτή τη φιλοσοφία.

  Και αυτό είναι απόρροια των Πέντε Αρχών βάσει των οποίων λειτουργεί η εταιρεία σε όποιο σημείου του πλανήτη κι αν δραστηριοποιείται - Ποιότητα, Υπευθυνότητα, Αμοιβαιότητα, Αποτελεσματικότητα, Ελευθερία.

  Το ‘Sustainable in a Generation Plan’ παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο από τον CEO της Mars Inc, κ. Grant Reid, ο οποίος τόνισε ότι η βιομηχανία τροφίμων οφείλει να συμβάλει καθοριστικά στην υλοποίηση ουσιαστικών αλλαγών για την αντιμετώπιση των άμεσων απειλών για τον πλανήτη μας και για και το ανθρώπινο γένος.

  Το πρόγραμμα εστιάζει σε περιοχές στις οποίες η Mars μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης αλλαγών για μερικές από τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η σύγχρονη κοινωνία, όπως αυτές έχουν προσδιοριστεί από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

  Πιο συγκεκριμένα, οι δράσεις του προγράμματος καλύπτουν 3 περιοχές:

  • Υγιής πλανήτης – Στόχος της Mars είναι η μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, σύμφωνα με όσα ορίζει η επιστήμη για έναν υγιή πλανήτη, με έμφαση στην κλιματική δράση και τη διαχείριση του νερού και της γης. Σε αυτό το πλαίσιο, η Mars έχει ανακοινώσει τον στόχο για μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου σε όλη την αλυσίδα αξίας της κατά 67% μέχρι το 2050.

  • Ευημερία ανθρώπων – Ιδιαίτερη σημασία έχει για την Mars η ουσιαστική βελτίωση της επαγγελματικής ζωής 1 εκατ. ανθρώπων στην αλυσίδα αξίας της εταιρείας, με στόχο τη γενικότερη ευημερία τους. Ο συγκεκριμένος στόχος περιλαμβάνει την αύξηση του εισοδήματος, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη διεύρυνση των ευκαιριών για τις γυναίκες. Σε αυτή την κατεύθυνση, η Mars έχει ήδη δημιουργήσει το ταμείο Livelihoods Fund for Family Farming και τη συλλογική δεξαμενή σκέψης και δράσης (‘think-do tank’) Farmer Income Lab, για την ενίσχυση της βιωσιμότητας και τον περιορισμό της φτώχειας στις διευρυμένες εφοδιαστικές αλυσίδες.

  • Θρεπτική ευημερία – Βασικός στόχος είναι η πρόοδος της επιστήμης, της καινοτομίας και του marketing με τέτοιο τρόπο που θα βοηθήσουν δισεκατομμύρια ανθρώπους και τα κατοικίδιά τους να έχουν μια υγιή κι ευτυχισμένη ζωή. Ο συγκεκριμένος στόχος αποτελεί συνέχεια της ευρύτερης στρατηγικής για την ασφάλεια τροφίμων, την ανανέωση προϊόντων και συστατικών και το υπεύθυνο marketing που εφαρμόζει μακροπρόθεσμα η εταιρεία.

  Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Mars ποια αποτελέσματα εκτιμάτε ότι θα έχει σε διεθνές επίπεδο;

  Σε ένα πρώτο επίπεδο, θεωρούμε ότι το Sustainable in a Generation Plan θα μας βοηθήσει να αναπτυχθούμε με έναν τρόπο για τον οποίο θα είμαστε υπερήφανοι. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς καθώς αποτελούμε ακόμα και σήμερα μια οικογενειακή επιχείρηση. Άρα η βασική μας δέσμευση είναι να επενδύσουμε στο μέλλον και να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο για τις επόμενες γενιές.

  Σε αυτή την κατεύθυνση, συνδυάζουμε τις επιχειρηματικές μας αρχές με την επιστήμη για να υλοποιήσουμε ένα πλάνο το οποίο θα μας βοηθήσει να αναπτυχθούμε, λειτουργώντας όμως στα πλαίσια που ορίζει η βιωσιμότητα του πλανήτη και η ανάγκη δημιουργίας ενός θετικού κοινωνικού αποτυπώματος.

  Παράλληλα είμαστε σίγουροι ότι λειτουργώντας ως μια βιώσιμη παγκόσμια εταιρεία, θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις όποιες μεμονωμένες βελτιώσεις και να ‘ξεκλειδώσουμε’ συστημικές αλλαγές που θα λειτουργήσουν προς όφελος των ανθρώπων και του πλανήτη, δίνοντας παράλληλα αντίστοιχη ώθηση στο σύνολο του κλάδου και άλλων βιομηχανιών.

  Πως θα αποτυπωθεί και στην Ελλάδα αυτή η πρωτοβουλία;

  ο Sustainable in a Generation Plan αφορά φυσικά το σύνολο των χωρών στις οποίες έχει παρουσία η Mars. Όσον αφορά την Ελλάδα, η πρωτοβουλία αυτή θα αποτυπωθεί μέσα από τους ακόλουθους άξονες:

  • Πλανήτης: Έχουν τεθεί συγκεκριμένοι στόχοι ως προς την περαιτέρω μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου σε όλη την αλυσίδα της διανομής και διάθεση των προϊόντων στην Ελληνική αγορά, και τα αντίστοιχα αποτελέσματα θα παρακολουθούνται σε τακτική βάση ώστε να εξασφαλιστεί η συμμόρφωση με τις κατευθύνσεις της εταιρείες σε διεθνές επίπεδο

  • Άνθρωποι: Και στην Ελλάδα εφαρμόζονται σταθερά οι πολιτικές της Mars για τη συνεχή ανάπτυξη και εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας μέσα από πολιτικές που εστιάζουν στην επαγγελματική και προσωπική εξέλιξη όλων. Επίσης, ακολουθούμε σταθερά τον στόχο για συμμετοχή των γυναικών σε ποσοστό 44% στο προσωπικό μας κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις μας για διεύρυνση των ευκαιριών για τις γυναίκες

  • Προϊόντα: Τέλος, τα προϊόντα που διαθέτει η Mars στην Ελληνική αγορά ακολουθούν όλα τα υψηλά standards που εφαρμόζει η εταιρεία, εξασφαλίζοντας ένα αξεπέραστο επίπεδο ποιότητας. Μια ακόμα σημαντική κατεύθυνση είναι επίσης και η έρευνα και διαβούλευση στην οποία συμμετέχουμε και σε εθνικό επίπεδο για την εφαρμογή μιας πρωτοποριακής μεθόδου σήμανσης των προϊόντων προκειμένου να προσφέρουμε ακόμα πιο υπεύθυνες επιλογές προς τους καταναλωτές μας

  1. Εκτός από το πλάνο αυτό, η Mars αναλαμβάνει παγκοσμίως πολλές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της συνολικής φιλοσοφίας της για βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας. Μπορείτε να μας πείτε κάποια πράγματα για τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες;

  Είναι αλήθεια ότι μέρος του DNA της Mars είναι αποτελεί ο σχεδιασμός και η ανάληψη δράσης σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, εκ των οποίων ένας από τους πιο σημαντικούς είναι το να παρέχουμε στους καταναλωτές υπεύθυνες επιλογές κατανάλωσης των προϊόντων μας.

  Τα τελευταία χρόνια λοιπόν έχουμε δώσει έμφαση στο να προσφέρουμε στους καταναλωτές όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται προκειμένου να κάνουν έξυπνες και συνειδητές επιλογές. Έτσι οι συσκευασίες των προϊόντων μας περιλαμβάνουν ξεκάθαρες, εύληπτες και ουσιαστικές πληροφορίες σχετικά με τα συστατικά που χρησιμοποιούμε. Ήμασταν άλλωστε μια από τις πρώτες εταιρείες που υιοθέτησε τη συνιστώμενη ημερήσια δόση που δείχνει πόσες θερμίδες και βασικά στοιχεία συστήνονται στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης δίαιτας.

  Τα Mars Food Nutrition Criteria — που βασίζονται στις υποδείξεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και άλλων κορυφαίων αρχών σε θέματα δημόσιας υγείας – αποτελούν τον οδηγό μας για την παροχή ακόμα πιο υγιεινών επιλογών. Έτσι, την τελευταία πενταετία έχουμε μειώσει το νάτριο/ αλάτι, την προσθήκη ζάχαρης και λιπαρών οξέων σε πολλά από τα προϊόντα μας, ενώ αντίθετά προσθέτουμε περισσότερα λαχανικά, όσπρια και συστατικά ολικής άλεσης σε συγκεκριμένα προϊόντα μας (π.χ. σάλτσες Uncle Ben’s)

  Και φυσικά αυτά είναι μέρος μόνο όσων υλοποιεί η Mars στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης με στόχο πάντα τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για όλους.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων