Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Νοε-2017 21:13

  Mega: Πληροφορίες για προφορική συμφωνία μετόχων - τραπεζών

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Mega: Πληροφορίες για προφορική συμφωνία μετόχων - τραπεζών

  Σε μια κοινώς αποδεκτή λύση που, εφόσον υλοποιηθεί, μπορεί να οδηγήσει στην επαναλειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού Mega (Τηλέτυπος) φαίνεται να οδηγούνται μέτοχοι και τράπεζες.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, συνδικαλιστές – εργαζόμενοι του Mega ενημερώθηκαν σε σημερινή συνάντηση ότι έχει επιτευχθεί μια πρώτη προφορική συμφωνία μεταξύ των μετόχων και των τραπεζών.

  Η προφορική αυτή συμφωνία μένει να φανεί και γραπτώς από πλευράς τραπεζών.

  Οι ίδιες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι θα πρέπει οι κινήσεις να γίνουν γρήγορα προκειμένου να προλάβει το Mega να συμμετάσχει στη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

  Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δέκα ημέρες οι πιστώτριες τράπεζες απέστειλαν προς τους μετόχους της εταιρείας τα σχόλια και τις προτάσεις τους επί του επιχειρησιακού σχεδίου που παρέλαβαν.  Το σχέδιο που υποβλήθηκε στα πιστωτικά ιδρύματα είχε ως επίκεντρο, μεταξύ άλλων, την υπαγωγή της Τηλέτυπος ΑΕ (ιδιοκτήτριας του σταθμού) στο άρθρο 106 β του Πτωχευτικού Κώδικα (συμφωνία εξυγίανσης), την αναδιάρθρωση του δανεισμού, ενώ προβλέπεται η καταβολή μέσω ΑΜΚ κεφαλαίων της τάξης των 15 εκατ.ευρώ, πλήρη καταβολή δεδουλευμένων στους 420 εργαζόμενους εντός 12μήνου και επαναλειτουργία με ζωντανό ενημερωτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα. 

  Επ΄ αυτού του σχεδίου υπήρξαν νέες διαβουλεύσεις μεταξύ των μετόχων της Τηλέτυπος και των τραπεζών και, όπως αναφέρθηκε, φαίνεται να  δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μια κοινώς αποδεκτή λύση που θα οδηγήσει στην επαναλειτουργία του σταθμού. 
   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων