Στο ταμπλό από αύριο οι μετοχές της Aegean Airlines
Τρίτη, 10-Ιουλ-2007 13:52
Σε αεροσκάφη, στην ανάπτυξη νέων δρομολογίων, στην κατασκευή υπόστεγου αεροσκαφών στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, αλλά και σε γενικές επιχειρησιακές ανάγκες και κεφάλαιο κίνησης θα κατευθυνθούν τα 135,2 εκατ. ευρώ που άντλησε η Aegean Airlines από το ΧΑ
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα αντληθέντα κεφάλαια θα διοχετευτούν ως εξής:
A) Τα 71 εκατ. ευρώ, θα επενδυθούν, σε νέα αεροσκάφη.
Β) Τα 20 εκατ. ευρώ, θα επενδυθούν στην ανάπτυξη νέων δρομολογίων.
Γ) Τα 8 εκατ. ευρώ, θα διοχετευτούν στην κατασκευή υπόστεγου στο Ελ. Βενιζέλος.
Δ) Τα 27,6 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για γενικές επιχειρησιακές δαπάνες και κεφάλια κίνησης της εταιρείας.
Ε) Τα 8,6 εκατ. ευρώ αφορούν δαπάνες έκδοσης των μετοχών της εταιρείας.
Όπως αναφέρεται, η διοίκηση της εταιρείας δεσμεύεται να ενημερώνει ανά εξάμηνο τη Διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σχετικά με την χρήση των
αντληθέντων κεφαλαίων.
Από αύριο 11/07/2007 αρχίζει η διαπραγμάτευση όλων των μετοχών (71.417.100) της Aegean Airlines στην κατηγορία μεγάλης κεφαλαιοποίησης του ΧΑ.
Επίσης, ο κωδικός διαπραγμάτευσης της μετοχής είναι "ΑΡΑΙΓ" και με λατινικούς χαρακτήρες "AEGN", η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των μετοχών της Τράπεζας είναι 7,60 ευρώ ανά μετοχή ίση με την Τιμή Διάθεσης που καθορίσθηκε από τους Συντονιστές Κυρίους Αναδόχους της Εγχώριας Προσφοράς και τον Διαχειριστή του Βιβλίου Προσφορών της Διεθνούς Προσφοράς βάσει της διαδικασίας του Βιβλίου Προσφορών.
Σε ό,τι αφορά την Εγχώρια Προσφορά, υπενθυμίζεται πως ο ανώτατος αριθμός μετοχών που κατανεμήθηκε σε Ειδικό Επενδυτή ανέρχεται σε 165.028 μετοχές και σε μη Ειδικό Επενδυτή ανέρχεται σε 50 μετοχές.
Εξάλλου, και όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας η ευρεία ανταπόκριση του επενδυτικού κοινού είχε ως αποτέλεσμα να καλυφθεί η Συνδυασμένη Προσφορά κατά 16,6 φορές προσθέτοντας 130.033 νέους μετόχους στο μετοχολόγιο της.