Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 25-Νοε-2017 08:38

  Intralot: Στο ιταλικό Χρηματιστήριο αρχές Δεκεμβρίου η Gamenet

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Intralot: Στο ιταλικό Χρηματιστήριο αρχές Δεκεμβρίου η Gamenet

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Στην τελική ευθεία για την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο του Μιλάνο βρίσκεται η Gamenet Group που αποτελεί έναν από τους σημαντικούς διοργανωτές τυχερών παιχνιδιών στην Ιταλία, με δίκτυο περίπου 750 καταστημάτων στοιχήματος σε όλη τη χώρα.

  Η ιταλική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο για την εισαγωγή και διαπραγμάτευση στο Borsa Italiana μετοχών της εταιρείας που αντιστοιχούν στο 40% του μετοχικού της κεφαλαίου, με δυνατότητα – αναλόγως της ζήτησης που θα εκδηλωθεί στο στάδιο του bookbuilding – το ποσοστό αυτό να ανέλθει στο 65%. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης που απευθύνεται σε θεσμικούς επενδυτές,

  Το ενδεικτικό εύρος διάθεσης των μετοχών που θα προέλθουν από τα ποσοστά των βασικών μετόχων, TCP Lux Eurinvest S.à r.l. και Intralot Italian Investments B.V. (ελεγχόμενες από τις Trilantic Capital Partners Europe και Intralot Group αντίστοιχα), έχει οριστεί μεταξύ 8,70 και 11 ευρώ ανά μετοχή. Το εύρος αυτό διαμορφώνει την αποτίμηση της εταιρείας μεταξύ 261 και 330 εκατ. ευρώ.

  Σημειώνεται πως στη Gamenet Group S.p.A που προήλθε από τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων του ομίλου Intralot στην Ιταλία σε αυτές της Gamenet, ο όμιλος Intralot (μέσω της INTRALOT Italian Investments SA) ελέγχει το 20% και η Trilantic Capital Partners Europe, ένας διεθνής όμιλος επιχειρηματικών συμμετοχών με υπό διαχείριση κεφάλαια 1,6 δισ. ευρώ, το 80%. Στο πλαίσιο της εισαγωγής στο χρηματιστήριο του Μιλάνο, υπάρχει πρόβλεψη για αναλογική προσφορά μετοχών από τους δύο μετόχων, ωστόσο οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν αναλόγως της πορείας του placement.

  Με βάση τον προγραμματισμό, η διαδικασία διάθεσης των μετοχών αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 4 Δεκεμβρίου και η έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της Gamenet θα ξεκινήσει στις 6 Δεκεμβρίου. Οι Banca IMI, Credit Suisse Securities (Europe) και UniCredit Corporate & Investments Banking έχουν οριστεί ως Joint Global Coordinators και Joint Bookrunners.

  Η Gamenet Group στο τέλος του 2016 είχε έσοδα 537 εκατ. ευρώ (450 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2017). Το EBITDA (σε pro forma βάση) αναμένεται να κινηθεί στα επίπεδα των 76 – 78,5 εκατ. ευρώ για το σύνολο του 2017. Διαθέτει ένα δίκτυο περίπου 750 καταστημάτων στοιχήματος τα οποία θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το εμπορικό σήμα της INTRALOT, περίπου 8.600 VLT και 65 gaming halls, ιδιοκτησίας της εταιρείας.

  Σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει η διοίκηση του ομίλου σε αναλυτές τα έσοδα από την εισαγωγή της Gament που αφορούν στην Intralot αναμένεται να συνεισφέρουν στη βελτίωση των επιπέδων μόχλευσης του ομίλου και να κατευθυνθούν για νέες δραστηριότητες και ειδικότερα για την ενίσχυση της παρουσίας και του business στις ΗΠΑ. Στην πρόσφατη συνέντευξή του ο επικεφαλής του ομίλου Αντώνης Κεραστάρης τόνισε πως Νο1 προτεραιότητά για την Intralot είναι η αμερικανική αγορά διότι δίνει τη μεγαλύτερη αξία στους μετόχους, εκεί είναι συγκεντρωμένα με διαφορά τα μεγαλύτερα επενδυτικά σχήματα, υπάρχει το πιο ώριμο ρυθμιστικό περιβάλλον και διότι πρόκειται για μια αγορά ιδιαίτερα ανεπτυγμένη στο κομμάτι των καζίνο και των λοταριών, όχι όμως στο αθλητικό στοίχημα που αποτελεί και το δυνατό πλεονέκτημα της Intralot.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων