Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 24-Νοε-2017 16:02

  Διοικητικές αλλαγές στη ΔΕΠΑ

  Διοικητικές αλλαγές στη ΔΕΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16:28

  Την αλλαγή της διοίκησης της ΔΕΠΑ αποφάσισε προ ολίγου η κυβέρνηση, απόφαση που οδηγεί στην πρόωρη λήξη της θητείας τόσο του προέδρου Γιώργου Σπανούδη όσο και του διευθύνοντος συμβούλου Θεόδωρου Κιτσάκου. 

  Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, στη θέση του προέδρου τοποθετήθηκε ο κ. Βελισσάριος Δότσης, ενώ στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο κ. Δημήτρης Τζώρτζης. 

  Ο κ. ​Σπανούδης είχε αναλάβει πρόεδρος τον Απρίλιο του 2014 ενώ πριν τη ΔΕΠΑ είχε θητεία ως υψηλόβαθμο στέλεχος της Shell.  Ο Θ. Κιτσάκος ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου το Δεκέμβριο του 2015, έχοντας στο παρελθόν διατελέσει στέλεχος της BP, ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν μέλος της ομάδας ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ. 

  Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα η διοίκηση της ΔΕΠΑ κλήθηκε να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για το άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου (μεταξύ άλλων και για το θέμα της μετοχικής της συμμετοχής στις εταιρείες παροχής αερίου και τις εταιρείες διανομής).

  Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά την επιτυχημένη θητεία, όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα της εταιρείας, αιτία για την πρόωρη αντικατάσταση των κ.κ. Γ. Σπανούδη και ο Θ. Κιτσάκου στάθηκε η θέση της διοίκησης στο θέμα των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές για το άνοιγμα της αγοράς αερίου. Όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς, ασκούνταν πιέσεις από την πλευρά των δανειστών να μειώσει το ποσοστό της η ΔΕΠΑ τόσο στις εταιρείες διανομής όσο και στις εταιρείες παροχής αερίου σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία. 

  Από την πλευρά της, η διοίκηση της ΔΕΠΑ και ο κ. Κιτσάκος, κατά τις ίδιες πληροφορίες, είχαν εκδηλώσει την αντίθεσή τους με την προωθουμενη λύση, γεγονός που λειτουργήσε ως καταλύτης για τις αλλαγές. 

  Σημειώνεται πως με βάση τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα οι πωλήσεις της εταιρείας ενισχύθηκαν κατά 9% στο εννεάμηνο σε όγκους, η λειτουργική κερδοφορία αυξήθηκε κατά 32% στα 223 εκατ. ευρώ, ενώ η κερδοφορία μετά από φόρους υπερδιπλασιάστηκε από τα 60 στα 135 εκατ. ευρώ. Εξάλλου να αναφερθεί ότι η διοίκηση της ΔΕΠΑ είχε κληθεί να χειριστεί μεταξύ άλλων την καυτή πατάτα χρεών μεγάλων πελατών, όπως η βιομηχανία λιπασμάτων στην Καβάλα, που είναι και ο μεγαλύτερος οφειλέτης προς την εταιρεία αερίου. ​

  Το who is who της νέας διοίκησης της ΔΕΠΑ 

  Ο κος Βελισσάριος Δότσης διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της  Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου A.E. (Enterprise Greece) τον Απρίλιο του 2015. Από το 1998 έως τον Απρίλιο του 2015, εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα σε υψηλές διευθυντικές  θέσεις. 

  Διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία στην επιχειρηματική ανάπτυξη και τις διεθνείς πωλήσεις. Στις διάφορες θέσεις που κατείχε, ως επικεφαλής των ομάδων απόκτησης και ολοκλήρωσης νέων συμβολαίων-projects (capture manager), πέτυχε την υπογραφή νέων συμβάσεων και ολοκλήρωσε ενέργειες νέων λειτουργιών. Ανέπτυξε, κινητοποίησε και συντόνισε ομάδες εργασίας, απαρτιζόμενες από στελέχη διαφόρων ειδικοτήτων και τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων διεθνών δικτύων στελεχών και συμβούλων πωλήσεων, προκειμένου να επιτύχει πους στόχους για ανάπτυξη και κερδοφορία των εταιρειών που υπηρέτησε. Διετέλεσε επίσης μέλος Διοικητικού Συμβουλίου και γενικός διευθυντής σε εταιρείες του εξωτερικού.

  Το χρονικό διάστημα 1997-2003, ολοκλήρωσε πρόγραμμα μαθημάτων Διδακτορικού στο ΕΜΠ και εργάστηκε παράλληλα ως επιστημονικός συνεργάτης, στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Πυρηνικής Σύντηξης, EURATOM, (συνεργασία του ΕΜΠ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης).
   
  Είναι κάτοχος διπλώματος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

  Ο κ. Δημήτρης Τζώρτζης αποφοίτησε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ. Οι κύριοι τομείς εξειδίκευσής του είναι οι Τηλεπικοινωνίες, η Τηλεόραση, οι υπηρεσίες "3-play" και "4-play" και η ευρεία γνώση του σύγχρονου κόσμου των τεχνολογιών Πληροφορικής. Εχει εργαστεί σε τεχνικές και διοικητικές θέσεις εταιριών, σε τομείς όπως Digital TV & Interactive Apps, wholesale Network & 3ple play Services development, ISP Corporate Product development, Statistics DB & TV Technology - CDN, όπως και ως ιδιώτης τεχνικός σύμβουλος σε θέματα τηλεπικοινωνιών & μετάδοσης, ασφάλειας, τηλεόρασης και ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων.

  Ο κ. Τζώρτζης έχει εργαστεί για 14 χρόνια στην Ιντρακόμ, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε στις Αττικές Τηλεπικοινωνίες και όταν αυτές εξαγοράστηκαν από την hellas online εργάστηκε και σε αυτήν. Η πιο πρόσφατη εργασία του ήταν σε θυγατρική της Intralot.

  Χ. Φλ. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων