Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Νοε-2017 18:24

  Τράπεζα Πειραιώς: Στις Avis Budget Group - Otokoc η Avis Hellas

  Τράπεζα Πειραιώς: Στις Avis Budget Group - Otokoc η Avis Hellas
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19:01

  Την πρόθεση του ομίλου Avis Budget Group να υποδείξει ως τελικό αγοραστή της Olympic μία εταιρεία ειδικού σκοπού, με μόνους μετόχους την "Avis Europe Holdings Limited" και μία εταιρεία του ομίλου Otokoc γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Τράπεζα Πειραιώς.

  Πλέον, η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την έγκριση του ΤΧΣ και της αρμόδιας αρχής ανταγωνισμού.

  Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς: 

  Σε συνέχεια της από 18.09.2017 ανακοίνωσης της Τράπεζας για την πώληση της θυγατρικής της "Olympic Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Ανώνυμη Εταιρεία" ("Olympic"), η οποία κατέχει το master franchise της Avis Rent a Car, Budget Rent a Car και Payless για όλη την Ελλάδα, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι η Avis Budget Group, μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Zodiac Europe Limited, άσκησε δικαιώματα που κατείχε σύμφωνα με τους όρους των συμβάσεων franchise για τα σήματά της. Οι σχετικοί όροι προβλέπουν μεταξύ άλλων δικαίωμα πρώτης άρνησης (Right of First Refusal) της Zodiac Europe Limited για να αποκτήσει τις πωλούμενες μετοχές της Olympic είτε απευθείας, είτε μέσω τρίτου που θα υποδείξει, με τους ίδιους οικονομικούς και συμβατικούς όρους.

  Ο όμιλος Avis Budget Group εκδήλωσε την πρόθεσή του να υποδείξει ως τελικό αγοραστή της Olympic μία εταιρεία ειδικού σκοπού, με μόνους μετόχους την "Avis Europe Holdings Limited" και μία εταιρεία του ομίλου Otokoc, με τον οποίο το Avis Budget Group διατηρεί πολυετή συνεργασία σε πολλές χώρες.

  Απομένουν πλέον οι εγκρίσεις από το ΤΧΣ και της αρμόδιας αρχής ανταγωνισμού για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

  Η Τράπεζα Πειραιώς ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες στον διεθνή διαγωνισμό, που διεξήγε με επιτυχία για την πώληση της θυγατρικής της, και ιδιαίτερα το κοινοπρακτικό σχήμα "Lyralia”, των εταιρειών "Olympia Group SA" και "Virtus International Partners LP", που μαζί με άλλους Έλληνες επιχειρηματίες πρόσφερε το υψηλότερο τίμημα. Η Τράπεζα συνεχίζει την ομαλή συνεργασία της με τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες που συμμετείχαν στο σχήμα, με τους οποίους διατηρεί μια μακρόχρονη επαγγελματική σχέση σε πολλούς τομείς.

  Η ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς έρχεται να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει το Capital.gr την περασμένη εβδομάδα ότι ο αμερικανικός όμιλος, licensor των σημάτων  Avis, Budget και Payless, προτίθετο να ασκήσει τα δικαιώματα πρώτης άρνησης και τελικής συναίνεσης για την πώληση της Avis Hellas (Olympic Εμπορικές & Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε.) στο σχήμα Olympia Group  - Virtus International.

  Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα του περασμένο Σεπτεμβρίου η Πειραιώς είχε ανακοινώσει την υπογραφή της σύμβαση μεταβίβασης από την τράπεζα του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής της που κατέχει το master franchise της Avis Rent a Car, Budget Rent a Car και Payless για όλη την Ελλάδα, σε εταιρεία συμφερόντων των εταιρειών "Olympia Group SA" και "Virtus International Partners LP".

  Το σχήμα είχε πλειοδοτήσει στο διαγωνισμό που είχαν πραγματοποιήσει για λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς οι Citigroup  Global Markets Ltd (χρηματοοικονομικός σύμβουλο) και "Ποταμίτης Βεκρής Law Firm" και  "Norton Rose Fulbright"  (νομικοί σύμβουλοι),  καταθέτοντας προσφορά συνολικού ύψους 83 εκατ. ευρώ, η οποία ανέβαζε το enterprise value της Avis Hellas σε επίπεδα λίγο πάνω από τα 320 εκατ. ευρώ.

  Ωστόσο, η η Avis Budget Group, μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Zodiac Europe Limited, άσκησε τελικώς δικαιώματα που κατείχε σύμφωνα με τους όρους των συμβάσεων franchise για τα σήματά της, όπως ανακοίνωσε η Πειραιώς. Για την ολοκλήρωση της συναλλαγής εκκρεμούν οι εγκρίσεις από το ΤΧΣ και την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

  Σημειώνεται ότι η Avis (Olympic) που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1960, αποκτήθηκε από τον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς το 2007. Από το 2009 έχει συγχωνευθεί πλήρως με την Πειραιώς Best Leasing, ενώ το 2010 απορρόφησε την Πειραιώς Multifin Χρηματοδοτικές Μισθώσεις, έχοντας αποκτήσει παράλληλα το master franchise της Avis Rent a Car και της Budget Rent a Car για όλη την Ελλάδα.

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Σοβαρά εμπόδια στο deal Olympia - Virtus για την Avis

  * Τουρκικός "δάκτυλος" στο deal για την Avis

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων