Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Νοε-2017 09:14

  Τι ψἀχνει η Redex στην αγορά ενέργειας

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Τι ψἀχνει η Redex στην αγορά ενέργειας

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Πάνω από 12 μεγάλους πελάτες, μεταξύ των οποίων βιομηχανίες, μεγάλα κτίρια όπως αεροδρόμια και εμπορικά κέντρα, περιλαμβάνει το ενεργειακό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας Redex, του ομίλου Κοπελούζου, η οποία τα τελευταία χρόνια εκτός από τη διαχείριση κτιρίων αλλά και την κατασκευαστική δραστηριότητα έχει επεκταθεί και στο κομμάτι της ενέργειας. Συγκεκριμένα η εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες εξοικονόμησης ενέργειας σε ενεργοβόρες εγκαταστάσεις, όπως βιομηχανίες και μεγάλα κτίρια ή γραφεία, έχει πετύχει να προσελκύσει μεγάλες βιομηχανικές μονάδες σε Ελλάδα και Ρουμανία, αλλά και το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, υλοποιώντας έργα εξοικονόμησης ενέργειας σε ποσοστό έως και 8%.

  Σημειώενται ότι στη χώρα μας υπάρχει σημαντικός αριθμός εξαγωγικών βιομηχανιών που όπως σημειώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της REDEX Κ. Τερζητάνος "συνεχώς αναζητούν τρόπους για εξοικονόμηση ενέργειας , που θα τις καταστήσει ανταγωνιστικότερες έναντι του εγχώριου και του διεθνούς ανταγωνισμού. Οι αυξητικές τάσεις στην τιμή του ρεύματος , καθιστούν τις δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας επιτακτικότερες από ποτέ”. 

  Αυτή τη στιγμή ο ενεργειακός τομέας αποτελεί το 15% του τζίρου της εταιρείας. Συγκεκριμένα ο ενεργειακός τομέας συνεισέφερε το 2016 20 εκ. ευρώ, ενώ για το 2018, με βάση και τις συμβάσεις για νέα μεγάλα έργα που έχουν υπογραφεί, όπως για την αντικατάσταση του φωτισμού στον ΟΛΠ, οι πωλήσεις αναμένεται να διπλασιαστούν.

  Τι κάνει η εταιρεία

  Η  Redex που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια και στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας στην βιομηχανία καθώς και σε μεγάλες κτιριακές εγκαταστάσεις, προσφέρει σειρά λύσεων που βασίζονται στην απομείωση του κόστους μέσω της βελτιστοποίησης της ποιότητας ηλεκτρικής ισχύος.  Oι επεμβάσεις που υλοποιεί η εταιρεία είναι one stop shop καθώς παρέχονται καθετοποιημένες λύσεις σε κάθε επιχείρηση και σχεδιάζονται από το τμήμα μελετών της και προσαρμόζονται στις ανάγκες της κάθε εγκατάστασης. Επιπλέον, όπως τονίζουν πηγές της εταιρείας, η καινοτομία της Redex είναι ότι παρέχει γραπτή εγγύηση για το αποτέλεσμα και το χρόνο απόσβεσης, ενώ όπως συνέβη και σε έργα όπως στο αεροδρόμιο, η εφαρμογή των λύσεων γίνεται χωρίς την όχληση της λειτουργίας των μονάδων ή των εργοστασίων. 

  Επίσης η εταιρεία παρέχει 
  • δυνατότητα επέκτασης ή προσαρμογής σε περιπτώσεις αλλαγής εξοπλισμού ή εγκατάστασης νέων γραμμών παραγωγής 
  • βελτίωση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης (αύξηση του βαθμού απόδοσης λειτουργίας των κινητήρων και μετασχηματιστών ισχύος, αύξηση της εφεδρείας της ηλεκτρικής εγκατάστασης λόγω μείωσης των ρευμάτων γραμμής) που επιφέρει προστασία και αύξηση της διάρκ ειας ζωής του Η/Μ εξοπλισμού με ταυτόχρονη μείωση των λειτουργικών δαπανών. 

  Πελάτες 

  Το σύνολο των ενεργειακών έργων της Redex την τελευταία 4ετία , 
  • ξεπερνά τα 40 MVA (40.000 KVA ) εγκατεστημένης ισχύος 
  • έχει υπερβεί κατά 35% τα ελάχιστα εγγυημένα ποσοστά εξοικονόμησης 
  • αποσβένονται κατά Μ.Ο σε λιγότερο από 2 έτη 
  • έχουν οδηγήσει σε μείωση >10.000 tn ρύπων CO 2 

  Μεταξύ των πελατών της εταιρείας συγκαταλέγονται κάποιες από τις πιο γνωστές βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας, όπως οι εταιρείες Ελληνικά Καλώδια, Elval Colour , Knauf , Green Cola καθώς επίσης και μεγάλες κτιριακές εγκαταστάσεις όπως ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος. 

  Επισημαίνεται ότι πέραν των λύσεων βελτιστοποίησης ποιότητας ισχύος η REDEX προσφέρει άμεσα εφαρμόσιμες μεθόδους εξοικονόμησης ενέργειας μέσω επεμβάσεων στον φωτισμό, στο κτιριακό κέλυφος, στα συστήματα κλιματισμού και θέρμανσης, στα συστήματα πεπιεσμένου αέρα, στα συστήματα βιομηχανικής ψύξης κλπ . 

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων