Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Νοε-2017 08:18

  Καταργούνται από σήμερα τα χάρτινα εισιτήρια και κάρτες

  Καταργούνται από σήμερα τα χάρτινα εισιτήρια και κάρτες
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην διακοπή της έκδοσης του χάρτινου εισιτηρίου προχωράει από σήμερα ο ΟΑΣΑ, γεγονός που σημαίνει ότι προϋπόθεση για την μετακίνηση με αστικές συγκοινωνίες είναι η αγορά είτε μεμονωμένου ηλεκτρονικού εισιτηρίου (ATH.ENA Ticket), που επαναφορτίζεται και επαναχρησιμοποιείται, είτε κάποιο από τα υπόλοιπα είδη κομίστρων (προσωποποιημένη ή μη ATH.ENA Card).

  Με στόχο την εξοικείωση των επιβατών, ο ΟΑΣΑ θα διαθέτει νέα εκπτωτικά προϊόντα, όπως 10+1 εισιτήρια (όπου η τιμή ανά εισιτήριο είναι 1,23 ευρώ) και 5πλό εισιτήριο (όπου η τιμή ανά εισιτήριο είναι 1,3 ευρώ). Εισάγεται ακόμη διπλό εισιτήριο (μετ’ επιστροφής), με τιμή ανά εισιτήριο 1,35 ευρώ.

  Τι προβλέπεται για όσους κατέχουν χάρτινα εισιτήρια;

  Οι κάτοχοι χάρτινων εισιτηρίων μπορούν:

  α. Εάν έχουν έως 10 εισιτήρια να προσέρχονται στα εκδοτήρια της ΣΤΑΣΥ ΑΕ στον σταθμό της Ομόνοια ή στα Κεντρικά Γραφεία της ΟΣΥ ΑΕ (Παρνασσού 6, Άγιος Ιωάννης Ρέντης) για να τα ανταλλάξουν με ισοδύναμα προϊόντα ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

  β. Οι κάτοχοι περισσότερων των 10 εισιτηρίων θα προσέρχονται από 20/11/2017 στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΑΣΑ (Μετσόβου 15, Αθήνα) προκειμένου να τα ανταλλάξουν με ισοδύναμα προϊόντα ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

  Οι κάτοχοι ετησίων, εξαμηνιαίων, τριμηνιαίων καρτών, καθώς και ομάδες δικαιούχων όπως άνεργοι, μετακινούνται με επίδειξη των αντιστοίχων εγγράφων στους υπευθύνους της γραμμής των πυλών εκάστου σταθμού. Σε όλες τις πύλες (ανοιχτές ή κλειστές) θα παρευρίσκονται αρμόδιοι υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ που θα ελέγχουν και θα ενημερώνουν το κοινό. Στους σταθμούς με κλειστές πύλες θα υπάρχει μια τουλάχιστον ανοιχτή πύλη (ΑΜΕΑ), που θα επιδεικνύονται τα αντίστοιχα έγγραφα των ανωτέρω δικαιούχων. Για τους πολίτες των ανωτέρω κατηγοριών, οι ετήσιες κάρτες θα αντικατασταθούν στο επόμενο διάστημα, είτε με τη διαδικασία της κατάθεσης δικαιολογητικών με φάκελο, είτε μέσω διαδικτύου μετά από έγκριση της ΑΠΔΠΧ.

  Από πότε κλείνουν οι πύλες στο μετρό;

  Από τη Δευτέρα, 20/11/2017, θα αρχίσει σταδιακά το κλείσιμο των πυλών του δικτύου και συνεπώς οι επιβάτες, τόσο κατά την είσοδο, όσο και κατά την έξοδο μπορεί να συναντήσουν κλειστές πύλες. Παράλληλα, στους σταθμούς που θα κλείνουν οι πύλες, θα υπάρχει υπεύθυνος για την εξυπηρέτηση προσώπων που δεν έχουν λάβει ακόμα προσωποποιημένη κάρτα (π.χ. άνεργοι, ΑΜΕΑ, άλλοι δικαιούχοι). Το κλείσιμο των πυλών θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 20.12.2017.

  Από την 20η Νοεμβρίου θα κλείσουν οι πύλες και του ΑΣΣΚ Αεροδρομίου Αθηνών, ενώ θα υπάρχει επιτόπια εξυπηρέτηση των επιβατών.

  Όσον αφορά την απόκτηση προσωποποιημένων καρτών, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, οι κάτοχοί μπορούν να τις φορτίζουν σε όλο το δίκτυο των αυτόματων μηχανημάτων (300 αυτόματα μηχανήματα σε όλο το δίκτυο) και από όλα τα εκδοτήρια της Ο.ΣΥ. ΑΕ και της ΣΤΑ.ΣΥ. ΑΕ, καθώς και από το διαδίκτυο.

  Η προσωποποίηση καρτών είναι μία πάγια διαδικασία και δεν έχει ημερομηνία λήξης. Ειδικά για την τρέχουσα περίοδο και μέχρι την 30.11.2017, οι πολίτες που επιθυμούν, μπορούν να καταθέτουν φακέλους και να αποστέλλεται η κάρτα στη διεύθυνση επιλογής τους ταχυδρομικά.

  Διευρύνεται το δίκτυο πωλήσεων

  Δημιουργείται δίκτυο πώλησης σε περίπτερα και άλλα σημεία. Από τα περίπτερα στα οποία εστάλησαν επιστολές συνεργασίας (900 επιστολές από Ιούνιο 2017 έως Σεπτέμβριο 2017) ανταποκρίθηκαν 200 περίπτερα, στα οποία δόθηκαν POS του ΟΑΣΑ. Το δίκτυο επεκτείνεται και θα φτάσει στα 600 σημεία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων