Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Νοε-2017 08:00

  ΟΠΑΠ: Το πλάνο για τα VLTS μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου

  ΟΠΑΠ: Το πλάνο για τα VLTS μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Στην επιτάχυνση του ρυθμού εγκατάστασης του δικτύου VLTs στην ελληνική αγορά θα στοχεύσει ο ΟΠΑΠ μέχρι το τέλος του έτους, αλλά και στη διάρκεια του 2018, με στόχο να υλοποιηθεί ένα σημαντικό κομμάτι του business plan του ομίλου.
   
  Η ψήφιση από τη Βουλή των νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων και συγκεκριμένα των παιγνιομηχανημάτων (VLTs) παρέχει πλέον μεγαλύτερη ορατότητα για το συγκεκριμένο project και ασφάλεια για την υλοποίησή του. Υπενθυμίζεται ότι με βάση τις αλλαγές για το πλαίσιο λειτουργίας των παιγνιομηχανημάτων, θα λειτουργήσουν 25.000 παιχνιδομηχανήματα από 35.000 που προβλέπονταν αρχικώς, ενώ θα μπορούν να τοποθετηθούν έως 50 VLTs σε gaming halls και έως 15 σε πρακτορεία.
   
  Στη τηλεδιάσκεψη της διοίκησης με τους αναλυτές, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων 9μηνου, η διοίκηση παρείχε αναλυτικά στοιχεία για την πορεία του ανάπτυξης του δικτύου και το πλάνο ανάπτυξης.
   
  Όπως προκύπτει, η εταιρεία έχει επιταχύνει σημαντικά το roll out των παιγνιομηχανημέτων καθώς ως εσωτερικό στόχο έχει θέσει τη λειτουργία 10.000 VLTs μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς. Σήμερα ήδη λειτουργούν 7.144 παιγνιομηχανήματα σε 200 gaming halls και 700 πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Όπως ανέφερε η διοίκηση, από τα μηχανήματα που μπήκαν ήδη στο δίκτυο, το 75% λειτουργούν σε gaming halls.
   
  Με δεδομένο ότι στο τέλος του 2019 έχει τοποθετηθεί η προθεσμία για την πλήρη ανάπτυξη του δικτύου των VLTs, ο πρωταρχικός στόχος της διοίκησης του ΟΠΑΠ, ο οποίος χαρακτηρίστηκε "εφικτός”, είναι να λειτουργούν 20 έως 22 χιλιάδες παιγνιομηχανήματα στο τέλος του 2018. Λόγω της περαιτέρω επιτάχυνσης του ρυθμού ανάπτυξης του δικτύου, ο ΟΠΑΠ έχει ήδη εισάγει νέα παιχνίδια από την Novomatic, ενώ ο κ. Κόουπ προανήγγειλε την παραγγελία επιπλέον 2.000 παιγνιομηχανημάτων από τη Synot και 1.400 από την Inspired Entertainment.
   
  Σε ότι αφορά στα OPAPBET, τα νέα τερματικά αυτόνομης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs) που θα τοποθετηθούν στα πρακτορεία, ήδη έχουν εγκατασταθεί 900 SSBTs σε περίπου 450 πρακτορεία. Στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση περίπου 1.500 τερματικών έως το τέλος του 2017 και αναμένεται ο αριθμός τους να φτάσει τις 4.000 πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 στη Ρωσία, που θα είναι το μεγάλο αθλητικό γεγονός της επόμενης χρονιάς για την αγορά των τυχερών παιχνιδιών.
   
  H διοίκηση της εταιρείας ανέφερε στους αναλυτές ότι θα προτείνει τη διανομή, για μια ακόμη φορά, "ειδικού μερίσματος", ύψους 70 λεπτών του ευρώ ανά μετοχή, που συνδέεται με κέρδη από παρελθούσες χρήσεις. Η σχετική απόφαση, η οποία θα συζητηθεί σε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων στις 6 Δεκεμβρίου, βασίζεται στη μακροπρόθεσμη δέσμευση της εταιρείας να προσφέρει αξία στους μετόχους της.
   
  Nikos.chrissikopoulos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ