Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Νοε-2017 10:46

  Στην τελική ευθεία η πώληση των δανείων της Euromedica

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Στην τελική ευθεία η πώληση των δανείων της Euromedica

  Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι η πώληση των δανείων της Euromedica. Οι εξελίξεις τρέχουν γρήγορα και σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται η κατάθεση των δεσμευτικών προτάσεων από τους επενδυτές για τα δάνεια της κάθε μιας από τις τέσσερις πιστώτριες τράπεζες (Πειραιώς, Alpha, Eurobank, Εθνική). Τη διαγωνιστική διαδικασία έχει αναλάβει η Deutsche Bank Λονδίνου που λειτουργεί ως σύμβουλος πώλησης.

  Η διερεύνηση πιθανού ενδιαφέροντος για την αγορά των δανείων της εισηγμένης έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι. Μεταξύ των ενδιαφερομένων ακούγεται και πάλι το όνομα του CVC Partners, το οποίο πρόσφατα εξαγόρασε το Iaso General - μετά το Metropolitan -, του επενδυτικού ομίλου της Fortress και του Αμερικανού επενδυτή John Paulson.

  Όπως αναφέρεται στην ετήσια οικονομική έκθεση του ομίλου για τη χρονιά που πέρασε, το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων ανέρχονται σε 408,5 εκατ. ευρώ, από 388 εκατ. που ήταν κατά τη χρήση του 2015. Οι ληξιπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις του ομίλου στα τέλη του 2016 ανέρχονταν σε 354,7 εκατ., με μεγάλο μέρος των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου, όπως θυγατρικές (κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης), συμμετοχές, ακίνητα και απαιτήσεις έναντι κυρίως του Δημοσίου, είναι ενεχυριασμένο έναντι αυτών των απαιτήσεων. Επίσης, κατά τη χρήση του 2016, ο κύκλος εργασιών του ομίλου ανήλθε σε 152 εκατ. ευρώ (2015: 161 εκατ.), εμφανίζοντας μείωση 5,7% σε σχέση με τη χρήση 2015.

  Το σχέδιο για τη σωτηρία της Euromedica ξεκίνησε το Μάιο του 2015, όταν ο όμιλος υπέγραψε "Συμφωνία Αναστολής Πληρωμών" (Standstill Agreement) με το σύνολο των πιστωτριών τραπεζών , αναθέτοντας σε διεθνείς ελεγκτικούς οίκους την εκπόνηση πενταετούς επιχειρηματικού σχεδίου για την εξυγίανση των οικονομικών της και την κεφαλαιακή της τόνωση, η οποία θα τις επέτρεπε να συνεχίσει το επενδυτικό της πλάνο. Η ρευστοποίηση μέρους της ακίνητης περιουσίας του ομίλου, σε συνδυασμό με τη συνέχιση των επαφών με επενδυτικά κεφάλαια του εξωτερικού ήταν η βέλτιστη λύση που προτάθηκε για την επιστροφή του ομίλου σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
   
  Β. Κουρλιμπίνη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων