Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Νοε-2017 13:50

  Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εθελουσίας αποχώρησης στο εργοστάσιο της Pitsos

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εθελουσίας αποχώρησης στο εργοστάσιο της Pitsos

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15:32

  Την ολοκλήρωση του Προγράμματος Εθελοντικής Αποχώρησης ανακοίνωσε η εταιρεία BSH για το εργοστάσιο της Αθήνας (BSH Οικιακές Συσκευές ΑΕ – Πίτσος).

  Σύμφωνα με την εταιρεία, το πρόγραμμα που ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου 2017 ολοκληρώθηκε (στις 10 Νοεμβρίου) με σημαντική συμμετοχή από τους εργαζομένους.

  Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι "η διοίκηση του Ομίλου, έχοντας πάντοτε ως κυρίαρχο στόχο την εύρεση της βέλτιστης δυνατής λύσης προκειμένου να μετριάσει, όσο αυτό είναι εφικτό, τις συνέπειες προς το προσωπικό του εργοστασίου της Αθήνας λόγω της ολοκλήρωσης του παραγωγικού κύκλου του, εδώ και καιρό έχει εξετάσει λεπτομερώς κατά πόσο θα ήταν εφικτό να παραχθούν, έστω και προσωρινά, κάποια άλλα προϊόντα στο εργοστάσιο αυτό. Οι προσπάθειες αυτές είναι συνεχείς από τη διοίκηση της εταιρείας και σε κεντρικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο".

  Ως γνωστόν, η BSH επιχείρησε να μεταφέρει μέρος μελλοντικής παραγωγής προϊόντων του ομίλου στη μονάδα της Αθήνας, προκειμένου να συνεχίσει να επιμηκύνει σε ένα βαθμό τη λειτουργία του. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία αναφέρει ότι "μετά από μεγάλη προσπάθεια, αν και η απόφαση αυτή δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από αντικειμενικούς επιχειρηματικούς κανόνες και κριτήρια αφού επιβαρύνει περαιτέρω τη λειτουργία της εταιρείας, κατάφερε και πέτυχε να μεταφερθεί μέρος της μελλοντικής παραγωγής της προϊοντικής σειράς IC4 EVO στο εργοστάσιο της Αθήνας που αρχικά είχε αποφασιστεί να εκτελεστεί σε άλλη χώρα, καταρχήν για διάστημα ενός έτους, δηλαδή από την 1.1.2018 έως και την 31.12.2018, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η λειτουργία του εργοστασίου τουλάχιστον και για το 2018, με προσαρμογή του μοντέλου λειτουργίας του".

  Τέλος, η ανακοίνωση καταλήγει: "Πρώτιστο μέλημά μας είναι οι εργαζόμενοί μας. Θα αξιολογήσουμε τη νέα κατάσταση που προκύπτει μετά την ολοκλήρωση του Προγράμματος Εθελοντικής Αποχώρησης προκειμένου να προσδιορίσουμε το μοντέλο λειτουργίας του εργοστασίου της Αθήνας το επόμενο χρονικό διάστημα".

  Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η συμμετοχή των εργαζομένων του εργοστασίου στο πρόγραμμα εθελουσίας της εταιρείας που ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή, κρίνεται ικανοποιητική από πηγές της εταιρείας.

  Με βάση τις ίδιες πληροφορίες 51 εργαζόμενοι (30 από τις γραμμές παραγωγής και 21 από τα υποστηρικτικά γραφεία του εργοστασίου), επί συνόλου 250 που εργάζονται στο εργοστάσιο, εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Το πόσοι και ποιοι εκ των ενδιαφερομένων θα ενταχθούν εν τέλει στο πρόγραμμα εθελουσίας θα φανεί περί τα τέλη της εβδομάδας. Και αυτό γιατί η εταιρεία θα έχει αποφασίσει ποιες αιτήσεις θα κάνει αποδεκτές.

  Διαβάστε ακόμη:

  Η BSH Hellas κλείνει το εργοστάσιο της πρώην Πίτσος στου Ρέντη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων