Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Οκτ-2017 08:28

  Σε συζητήσεις CVS Health και Aetna για deal άνω των 66 δισ. δολ.

  Σε συζητήσεις CVS Health και Aetna για deal άνω των 66 δισ. δολ.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H CVS Health Corp. βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να εξαγοράσει την Aetna αντί τιμήματος που θα ξεπερνά τα 66 δισ. δολάρια καθώς ο κολοσσός των φαρμακείων αγωνίζεται να οχυρωθεί έναντι του επαπειλούμενου ανταγωνισμού από την Amazon.com εν μέσω της συνεχούς αναδιάταξης του κλάδου ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

  Η CVS υπέβαλε πρόταση να εξαγοράσει την ασφαλιστική για περισσότερα από 200 δολάρια ανά μετοχή, ανέφερε ανώνυμη πηγή, προσκείμενη στην υπόθεση, σύμφωνα με την Wall Street Journal. Οι συζητήσεις ενδεχομένως να μην οδηγήσουν σε συμφωνία, αλλά σε μια ένδειξη της σοβαρότητάς τους, οι διευθύνοντες σύμβουλοι των δύο εταιρειών -ο Larry Merlo της CVS και ο Mark Bertolini της Aetna- έχουν συναντηθεί πολλές φορές σε διάστημα μόλις έξι μηνών.

  Με την Aetna, η CVS θα μπορούσε να εξασφαλίσει έναν μεγάλο αριθμό μελών για το πρόγραμμα συνταγογράφησης, καθώς και πελάτες για τα φαρμακεία της. Αυτό θα μπορούσε να αυξήσει τη διαπραγματευτική της ισχύ στις συζητήσεις της με τις φαρμακοβιομηχανίες, ενώ η ενσωμάτωση της ασφάλισης υγείας θα βελτίωνε τη δυνατότητά της να κλείνει νέες συμφωνίες που θα συνδέουν τις τιμές των φαρμάκων με τα αποτελέσματα των ασθενών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ