Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 25-Οκτ-2017 07:58

  Qatar Airways: Διψήφια αύξηση της επιβατικής κίνησης από το Ελ. Βενιζέλος

  Qatar Airways: Διψήφια αύξηση της επιβατικής κίνησης από το Ελ. Βενιζέλος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αύξηση της επιβατικής κίνησης σε ποσοστό 18,1% παρουσίασε ο κρατικός αερομεταφορέας του Κατάρ, Qatar Airways από την αρχή της χρονιάς έως σήμερα, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2016. Όπως ανέφεραν, σε κοινή εκδήλωση με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), τα στελέχη της αεροπορικής, που δραστηριοποιείται από το 2005 στην Ελλάδα, συνδέοντας την Αθήνα με την Ντόχα, η Αθήνα αποτελεί μία από τις πιο βασικές αγορές για την Qatar Airways.  

  Το 2016 η αεροπορική αύξησε την επιβατική κίνηση σε ποσοστό 12%, συγκριτικά με το 2015, με τον ετήσιο αριθμό των διακινούμενων επιβατών να ανέρχεται σε 300.000. Η εταιρεία αποτελεί την πρώτη μη ευρωπαϊκή εταιρεία του ΔΑΑ, σε επίπεδο όγκου επιβατικής κίνησης και, όπως ανέφερε η διευθύντρια επικοινωνίας και μάρκετινγκ του "Ελ.Βενιζέλος" Ιωάννα Παπαδοπούλου, η συμβολή της αεροπορικής στην ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας της Αθήνας είναι πολύ σημαντική.

  Η αύξηση των Ελλήνων που δραστηριοποιούνται στην Ντόχα-υπολογίζονται σε περίπου 4.000-, η έκρηξη του ελληνικού τουρισμού και η μεγάλη ζήτηση για πτήσεις προς την Αθήνα από την Αυστραλία τροφοδοτούν τα αυξητικά μεγέθη της Qatar Airways.

  Όπως αναφέρουν στελέχη της, σημαντική δραστηριότητα εμφανίζει και ο τομέας εμπορευματικών μεταφορών (Cargo) της Qatar Airways, ο οποίος εμφανίζει συνεχή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Αγροτικά προϊόντα και μάρμαρα είναι τα προϊόντα που διακινούνται περισσότερο από την Αθήνα προς την Ντόχα, με τον αερομεταφορέα να διαθέτει τεχνογνωσία στην μεταφορά ζώων.

  Σε επίπεδο ομίλου, η κρατικός αερομεταφορέας του Κατάρ προγραμματίζει έως το τέλος του 2018 την προσθήκη 26 νέων δρομολογίων, με το συνολικό αριθμό των προορισμών να ανέρχεται, σήμερα, σε 150.

  Η εταιρεία παραλαμβάνει κάθε 10 ημέρες ένα αεροσκάφος.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ