Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Σεπ-2017 14:15

  Δεν υποχωρεί η Eldorado Gold - Απαραίτητες οι άδειες για τις Σκουριές

  Δεν υποχωρεί η Eldorado Gold - Απαραίτητες οι άδειες για τις Σκουριές
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου 

  Στην αρχική του απόφαση περί αναστολής του συνόλου των εξορυκτικών, επενδυτικών και ερευνητικών εργασιών εμμένει ο καναδικός όμιλος Eldorado Gold, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στελέχη του στο Capital.gr.

  Όπως εξηγούν, η χορήγηση των αδειών για το έργο στην Ολυμπιάδα παρότι αποτελεί θετικό βήμα από το υπουργείο Περιβάλλοντος και την κυβέρνηση, δεν επαρκεί προκειμένου ο καναδικός όμιλος να αξιολογήσει εκ νέου τα επενδυτικά σχέδιά του στην Ελλάδα.

  "Οι βασικές άδειες για το έργο των Σκουριών έχουν ήδη χορηγηθεί. Οι ζητούμενες άδειες δεν αφορούν παρά την τροποποίηση των αδειών και εγκρίσεων που έχει χορηγήσει η πολιτεία” σημειώνουν.

  Ενόψει της 22ας Σεπτεμβρίου, οπότε οι εργασίες θα ανασταλούν, στελέχη της Eldorado Gold τονίζουν ότι απαιτείται η εξασφάλιση του συνόλου των αδειών για τις Σκουριές, προκειμένου ο όμιλος να αναθεωρήσει την αρχική απόφασή του.

  Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα, ο καναδικός όμιλος ανακοίνωσε την αναστολή των επενδύσεών του, γεγονός που θα οδηγήσει στην απώλεια συνολικά 2.400 έμμεσων και άμεσων θέσεων εργασίας.

  Στις Σκουριές απασχολούνται 530 άτομα, ενώ στην Ολυμπιάδα δραστηριοποιούνται, συμπεριλαμβανομένων των εργολάβων, 950 άτομα. Στο Στρατώνι Χαλκιδικής απασχολούνται, συμπεριλαμβανομένων των εργολάβων 830 άτομα.

  Διαβάστε ακόμα:
  *Σταθάκης: Επιλέξαμε τη διαιτησία στο θέμα της Eldorado για να δώσει μόνιμη λύση

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων