Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 15-Σεπ-2017 12:01

  ΥΠΕΝ: Χορήγησε την τρίτη άδεια στην Eldorado Gold

  ΥΠΕΝ: Χορήγησε την τρίτη άδεια στην Eldorado Gold
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τελευταία Ενημέρωση: 13:31

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Την τρίτη, κατά σειρά άδεια, μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, χορήγησε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Ελληνικός Χρυσός, τη θυγατρική του καναδικού ομίλου Eldorado Gold. Παράλληλα, ενέκρινε την τεχνική μελέτη του υποέργου, που αφορά την αποκατάσταση του παλαιού μεταλλείου, της Ολυμπιάδας.

  Από την πλευρά του ο καναδικός όμιλος, χαρακτήρισε ως θετικό βήμα την λήψη των εν λόγω αδειοδοτήσεων, αλλά αναμένει και την απαιτούμενη άδεια για το έργο στις Σκουριές.

  Η άδεια εγκατάστασης

  Ειδικότερα, η άδεια ισχύος ενός χρόνου αφορά την εγκατάσταση ηλεκτροµηχανολογικού εξοπλισµού νέας µονάδας λιθογόµωσης για την αποκατάσταση (κλείσιµο), του παλιού εξοφληµένου τµήµατος του µεταλλείου Ολυµπιάδας, του υποέργου "Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις Ολυµπιάδας", του έργου "Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας"

  Συγκαταλέγεται σε αυτές που το Δημόσιο καθυστερούσε να χορηγήσει, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος George Burns την περασμένη Δευτέρα.

  Χθες, οι μεταλλωρύχοι εισέβαλαν στο υπουργείο Περιβάλλοντος, όταν έμαθαν ότι, η άδεια λιθογόμωσης δεν θα χορηγηθεί την ίδια ημέρα, οπότε εξέπνευσε το χρονοδιάγραμμα που είχε ορίσει ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκης.

  Την περασμένη Τετάρτη το υπουργείο Περιβάλλοντος χορήγησε, για το έργο στην Ολυμπιάδα, την άδεια λειτουργίας και την άδεια εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

  Η τεχνική μελέτη

  Το υπουργείο Περιβάλλοντος ενέκρινε και το Συμπληρωματικό Τεύχος της Τεχνικής Μελέτης του υποέργου "Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας" του έργου "Μεταλλευτικές -Μεταλλουργικές Εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας", που αφορά μελέτη κλεισίματος παλαιού εξοφλημένου τμήματος μεταλλείου Ολυμπιάδα.

  Eldorado Gold: Περιμένουμε και την άδεια για τις Σκουριές   

  Θετικό βήμα προς τα εμπρός χαρακτηρίζει η Eldorado Gold την λήψη της τεχνικής μελέτης και την άδεια για τη δραστηριότητά της στην Ολυμπιάδα. Ωστόσο, σημειώνει ότι αναμένεται την απαιτούμενη άδεια και για το έργο στις Σκουριές προκειμένου να επανεκτιμήσει τις επενδυτικές επιλογές της στην Ελλάδα.

  Τι αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας

  Η Eldorado Gold Corporation ("Eldorado” ή "Εταιρεία”) επιβεβαιώνει ότι παρέλαβε σήμερα την έγκριση Τεχνικής Μελέτης για το κλείσιμο των παλιών στοών Ολυμπιάδας καθώς και την άδεια εγκατάστασης της νέας Μονάδας Λιθογόμωσης με πάστα στην Ολυμπιάδα.

  Αυτή τη στιγμή παραμένει σε εκκρεμότητα η έκδοση της άδειας τροποποίησης Εγκατάστασης Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου εμπλουτισμού  Σκουριών, καθώς και άλλα θέματα που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη μετεγκατάσταση αρχαιοτήτων στη θέση Σκουριές.

  Αμέσως μετά την παραλαβή της απαιτούμενης άδειας για το έργο στις Σκουριές και την πρόθεση οικοδόμησης μιας σχέσης συνεργασίας και διαλόγου από την Ελληνική Κυβέρνηση, η Εταιρεία θα είναι σε θέση  να επανεκτιμήσει τις επενδυτικές επιλογές της στην Ελλάδα.

  Ο George Burns, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold, δήλωσε: "Αυτό είναι ένα ακόμη θετικό βήμα προς τα εμπρός, ωστόσο περιμένουμε ακόμα τα υπόλοιπα θέματα, για τα οποία εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι μπορούν να επιλυθούν με ειλικρινείς διαπραγματεύσεις. Καλούμε για άλλη μια φορά τον Υπουργό να συνεργαστεί μαζί μας προς αυτήν την κατεύθυνση."

  * Ολόκληρη η απόφαση του ΥΠΕΝ για τη χορήγηση της άδειας, στη στήλη με τα σχετικά αρχεία. 

  Διαβάστε ακόμη:

  - Γ. Σταθάκης για "Ελλ. Χρυσός": Σήμερα έγινε 100% η αδειοδότηση της "Ολυμπιάδας"

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡXEIA

  Απόφαση ΥΠΕΝ (179 KB)

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ