Τ. Γιαννίτσης (Lamda): "Αχίλλειος πτέρνα" του Ελληνικού το δάσος

Πέμπτη, 15-Ιουν-2017 14:03

Τ. Γιαννίτσης (Lamda): "Αχίλλειος πτέρνα" του Ελληνικού το δάσος

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

​Τα 37 στρέμματα της έκτασης του Ελληνικού που έχουν χαρακτηριστεί ως δάσος είναι κομβικής σημασίας την ανάπλαση της έκτασης 6,2 χιλιάδων στρεμμάτων του πρώην διεθνούς αεροδρομίου, όπως ανέφεραν σήμερα, κατά την ετήσια γενική συνέλευση, οι επικεφαλής της Lamda Development.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνικό έχει καταθέσει ένσταση κατά της απόφασης του δασαρχείου Πειραιά, η οποία αναμένεται να εξεταστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε, η εταιρεία κατέθεσε την Μελέτη Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της έκτασης, ώστε η διαδικασία της διαβούλευσης να "τρέξει" παράλληλα με την εξέταση της ένστασης.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, έξι μήνες μετά την κατάθεση του ΣΟΑ, θα πρέπει να εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα, να εκδοθούν Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και να λάβει χώρα ο διεθνής διαγωνισμός για το καζίνο.

"Αχίλλειος πτέρνα"

"Πρόκειται για την πιο σημαντική περιοχή (σ.σ.: το τμήμα που χαρακτηρίστηκε ως δάσος) που σηματοδοτεί το ψυχαγωγικό και τουριστικό κομμάτι του Ελληνικού. Είναι σαν να λέμε σε κάποιον που έχει ένα σπίτι 200-300 τ.μ. να βάλουμε μια τουαλέτα, 1 τ.μ., στο σαλόνι του. Το τμήμα αυτό έχει τρομερή σημαντικότητα για το business plan. Το master plan σχεδιάστηκε από διεθνή ονόματα και είναι σαν ένα κομμάτι του παζλ, δεν είναι lego land. Υπάρχουν δίκτυα αποχέτευσης, δρόμοι, πλατείες, οπτικά δίκτυα, αποτελεί μια ολότητα.

Οι υφιστάμενες κατοικίες είναι αριστερά της έκτασης (σ.σ.: που χαρακτηρίστηκε ως δάσος) και δεξιά είναι ο οδικός άξονας. Δασική είναι μια περιοχή που έχει αναπτυχθεί με φυσικά αίτια. Τα δέντρα φυτεύτηκαν από το κολλέγιο θηλέων όπου τώρα βρίσκεται το κτήριο της πολιτικής αεροπορίας. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν είναι δασικό το τμήμα" σημείωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου.

Ακόμη ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις εργασίες "χθες".

Ο πρόεδρος της Lamda Development Τάσος Γιαννίτσης ανέφερε ότι το τμήμα, που χαρακτηρίστηκε ως δάσος, είναι τόσο σημαντικό όσο η αχίλλειος πτέρνα.

Σχετικά με τις αρχαιότητες, οι επικεφαλής της εισηγμένης εταιρείας, σημείωσαν ότι αναμένουν να τους αποσταλεί, προς υπογραφή, το μνημόνιο συνεργασίας με το υπουργείο Πολιτισμού.

Για την επένδυση, ύψους 200 εκατ. ευρώ, που αφορά την απόκτηση του 100% του Mall Athens, ο κ. Αθανασίου σημείωσε ότι σηματοδοτεί τη συνέχιση της συνεργασίας με την Varde Partners, η οποία διατίθεται να επενδύσει μέχρι 150 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη:

- ΤΑΙΠΕΔ: Υποβλήθηκε το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης για το Ελληνικό