Κούμπας: Ομολογιακό δάνειο ύψους 31,35 εκατ. ευρώ

Δευτέρα, 02-Ιουλ-2007 12:30

Την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 31.350.000 ευρώ με διάρκεια τριών ετών από την έκδοση, υπέγραψε το ΔΣ της εταιρείας Κούμπας, σε συνέχεια σχετικής απόφασης που είχε λάβει η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων στις 06/06/2007. Το προϊόν του ομολογιακού δανείου θα διοχετευθεί στην αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας από την Marfin PB, αλλά και στη συμμετοχή της εταιρείας στην ΑΜΚ της Marfin IG.


Το ΔΣ, σύμφωνα και με την απόφαση της ως άνω Γενικής Συνέλευσης, επέλεξε τις ανώνυμες τραπεζικές εταιρείες Marfin Bank ATE και Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ ως Αρχικούς Ομολογιούχους, στις οποίες θα διατεθεί πρωτογενώς το ΚΟΔ και διόρισε την πρώτη εκ των ανωτέρων ανωνύμων τραπεζικών εταιρειών Marfin Bank ATE ως Εκπρόσωπο των Ομολογιούχων και Διαχειριστή Πληρωμών.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, τα 11.350.000 ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση υφισταμένου τραπεζικού δανεισμού της Εταιρείας από την Marfin PB, ενώ τα 20.000.000 ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για τη συμμετοχή της εταιρείας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Marfin Investment Group.


Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η εταιρεία κατέβαλλε συνολικά το ποσό των 250 χιλ. ευρώ για την συμμετοχή της σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας "Πασκάλ- Εκχυλίσματα Και Αιθέρια Έλαια" και απέκτησε 16.420 μετοχές ήτοι ποσοστό 19%. H Πασκάλ, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, είναι μία νέα εταιρεία που επεξεργάζεται τα ελληνικά φαρμακευτικά βότανα με σύγχρονη επιστημονική γνώση και παράγει υδατικά εκχυλίσματα βοτάνων και αιθέρια έλαια, και με αυτά ως πρώτη ύλη, σύγχρονα τελικά προϊόντα όπως φάρμακα φυτικής προέλευσης και φυτικά καλλυντικά.