Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Ιαν-2017 15:43

  Qatar Insurance Company: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση η AM Best

  Qatar Insurance Company: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση η AM Best
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση Α ("άριστη)" για την Qatar Insurance Company (QIC) η AM Best, καθώς και τις βασικές θυγατρικές της, QIC International LLC (QICI) και Qatar Re. Το outlook των αξιολογήσεων παραμένει "σταθερό".

  Η αξιολόγηση της Qatar Insurance Company αποτυπώνει την πολύ ισχυρή κεφαλαιοποίηση (σταθμισμένου κινδύνου) της εταιρείας, τις εύρωστες επιδόσεις της και την διαφοροποίηση των δραστηριοτήτων της σε παγκόσμιο επίπεδο.

  Όπως επισημαίνει η AM Best, η σταθμισμένου κινδύνου κεφαλαιοποίηση της QIC παραμένει πολύ ισχυρή, παρά τις σημαντικές πρόσθετες κεφαλαιακές απαιτήσεις που δημιουργούνται λόγω των εξαγορών και της ταχείας επέκτασης της Qatar Re.

  Η AM Best αναμένει ότι η σταθμισμένου ρίσκου κεφαλαιοποίηση θα παραμείνει ισχυρή, επωφελούμενη από το υψηλό επίπεδο δημιουργίας κεφαλαίου εσωτερικώς. Επιπλέον, οι υποστηρικτικοί μέτοχοι της QIC παρέχουν στην εταιρεία καλή χρηματοπιστωτική ευελιξία.

  Επίσης, επισημαίνεται ότι οι αξιολογήσεις για τις QICI και Qatar Re, αποτυπώνουν τη σημασία τους για την στρατηγική του ομίλου και ενσωματώνουν ένα ισχυρό επίπεδο χρηματοπιστωτικής στήριξης από την QIC, όπως αποδεικνύεται από μια εγγύηση που παρασχέθηκε και στις δύο εταιρείες, καθώς και από κεφαλαιακές ενισχύσεις.

  Υπενθυμίζεται ότι η Qatar Insurance Company, μαζί με τις θυγατρικές της, παρέχει ασφαλιστικές, αντασφαλιστικές υπηρεσίες, καθώς και υπηρεσίες real estate και χρηματοοικονομικών συμβουλών.

  Έχει αναπτύξει δραστηριότητες στο Κράτος του Κατάρ, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο Σουλτανάτο του Ομάν, στο Κράτος του Κουβέιτ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ελβετία, στις Βερμούδες, στη Σιγκαπούρη, στην Μαλαισία και στη Μάλτα.

  Στην Ευρώπη, δραστηριοποιείται μέσω της Qatar Insurance Company Europe LRD (QEL), η οποία με τη σειρά της έχει εκπροσώπηση στην Ελλάδα μέσω της QBrokers και της Nequs.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ