Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Μαϊ-2016 17:46

  Βράβευση των πιο δυναμικών εταιρειών του Προγράμματος egg

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με τη βράβευση τριών δυναμικών καινοτόμων ομάδων από τους τρεις κύκλους του Προγράμματος  egg -enter•grow•go επισφραγίσθηκε στην πράξη η συνεργασία του egg με την Ελληνική Πρωτοβουλία  (The Hellenic Initiative-THI), η οποία προσέφερε το ποσό των 100.000 δολαρίων στο πλαίσιο του 1ου διαγωνισμού καινοτομίας  με τη συμμετοχή όλων των ομάδων egg από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. 

  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, "μέσω της προσφοράς του THI το Πρόγραμμα egg έδωσε τη δυνατότητα σε όλες τις επιχειρήσεις, και από τους τρεις (3) ετήσιους κύκλους επώασης, να συμμετέχουν σε έναν ξεχωριστό διαγωνισμό, διεκδικώντας ένα από τα μεγαλύτερα βραβεία που έχουν δοθεί ποτέ στη νεανική καινοτόμο επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, από πλευράς ύψους χρηματικού βραβείου".

  Τα βραβεία των μεγάλων νικητών που αναδείχθηκαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού είναι:

  1ο βραβείο αξίας 55.000 $ στην εταιρεία Advantis Medical Imaging για την προηγμένη μεθοδολογία επεξεργασίας εικόνων μαγνητικής τομογραφίας που έχει αναπτύξει.
  2ο βραβείο αξίας 35.000 $ στην εταιρεία Vesselbot για την καινοτόμο πλατφόρμα ναύλωσης πλοίων εμπορικής ναυτιλίας.
  3ο βραβείο αξίας 10.000 $ στην εταιρεία Owiwi για τα προγράμματα αξιολόγησης ανθρώπινου δυναμικού για οργανισμούς και επιχειρήσεις.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση, "πρόκειται για ένα από τα υψηλότερα χρηματικά βραβεία που έχουν απονεμηθεί, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, στη νεανική καινοτόμο επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα και η επιλογή των νικητών έγινε με βασικά κριτήρια το υποσχόμενο όραμά τους, το βιώσιμο στρατηγικό τους πλάνο και τον ιδιαίτερα υψηλό επαγγελματισμό τους".  

  Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Σταύρος  Ιωάννου, τόνισε ότι "ο Διαγωνισμός egg-THI επιβραβεύει όχι μόνο την καινοτομία αλλά και τη σκληρή εργασία, τη συνεχή προσπάθεια και επιμονή και την προσήλωση σε υψηλούς στόχους. Επιδίωξή μας, μέσω του egg και με τη στήριξη πρωτοβουλιών όπως το THI, είναι να δημιουργούμε τις συνθήκες που θα αναδείξουν την αριστεία και θα ενισχύσουν την πρόσβαση σε μια αξιοκρατική κοινωνία και οικονομία. Θα ήθελα να ευχηθώ κάθε επιτυχία στα παιδιά που σήμερα βραβεύονται και να τους ευχαριστήσω από καρδιάς καθώς αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές του Προγράμματός μας και ένα φωτεινό παράδειγμα για τους νέους ανθρώπους."

  Ο καθ. Βασίλειος Μακιός, Γενικός Διευθυντής Corallia, ανέφερε: "Σήμερα το Πρόγραμμα egg και το The Hellenic Initiative επιβράβευσαν τις νεοφυείς επιχειρήσεις που με τη θέλησή τους και την προσήλωσή τους στην αριστεία κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να διακριθούν. Το Πρόγραμμα egg, χάρη στην αγαστή συνεργασία των συντελεστών του και των συνοδοιπόρων-υποστηρικτών του, όπως το The Hellenic Initiative, συνεχίζει να συμβάλλει στην αλλαγή του επιχειρηματικού τοπίου, στηρίζοντας εμπράκτως τα νέα δημιουργικά μυαλά της χώρα μας".

  Εκ μέρους του The Hellenic Initiative, ο Διευθυντής Προγραμμάτων του, κ. Μιχάλης Πρίντζος, δήλωσε: "Η υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της δραστηριότητάς μας. Η συνεργασία μας με τη Eurobank και το Coralia διευρύνεται καθώς μοιραζόμαστε ένα κοινό στόχο: να ενδυναμώσουμε τη νεανική επιχειρηματικότητα και να βοηθήσουμε ταλαντούχους νέους να μείνουν και να διακριθούν στην Ελλάδα, ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη εποχή. Θέλουμε να δώσουμε ένα θετικό μήνυμα, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και καλώντας ακόμα περισσότερους νέους να μοιραστούν το όραμά τους". 

  Η διαδικασία επιλογής των νικητών εξελίχθηκε σε δύο (2) φάσεις: είκοσι εννέα (29) από τις εξήντα τρεις (63) νεοφυείς επιχειρήσεις, που φιλοξενήθηκαν σε οποιονδήποτε από τους τρεις (3) κύκλους του Προγράμματος, παρουσίασαν το επιχειρηματικό τους σχέδιο και μέσα από διαδικασία αξιολόγησης επελέγησαν οι δώδεκα (12) νεοφυείς επιχειρήσεις με τη μεγαλύτερη βαθμολογία, οι οποίες προκρίθηκαν να συμμετάσχουν στην τελική φάση του StartUp Pitching.Επί τρεις ώρες οι προκριθείσες εταιρείες παρουσίασαν στην κριτική επιτροπή εξάλεπτο pitching και αξιολογήθηκαν βάσει έντεκα (11) μετρικών, όπως για παράδειγμα η πληρότητα του επιχειρηματικού τους πλάνου, η αποτύπωση της αγοράς στόχου και του ανταγωνισμού, η καταγραφή της διεθνούς αγοράς, η βιωσιμότητα της επιχειρηματικής δράσης και η επενδυτική υπεραξία της επιχείρησής τους.

  Στην τελική φάση του διαγωνισμού προκρίθηκαν δώδεκα (12) εταιρείες και συγκεκριμένα: 

  Advantis Medical Imaging
  ARDUStech
  BFP Advanced Technologies
  e-NIOS
  FEAC Engineering 
  HELIIX
  HERMES – V (Direct Solutions)
  IsMOOD
  OWIWI
  Recycglobe
  Sensoraide
  Vesselbot

  Τα βραβεία απονεμήθηκαν από τους κ.κ. Σταύρο Ιωάννου, Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank, τον καθηγητή Βασίλειο Μακιό, Γενικό Διευθυντή Corallia, ενώ εκ μέρους της Ελληνικής Πρωτοβουλίας βραβείο απένειμε ο κ. Jeremy Downward, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της. 

  To Πρόγραμμα egg διανύει φέτος τον 3ο κύκλο φιλοξενώντας αυτό το έτος είκοσι πέντε (25) επιχειρηματικές ομάδες νέων που επωάζουν σε ένα πλήρως εξοπλισμένο κτήριο και απολαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες, ουσιαστική επιχειρηματική κατάρτιση και πρόσβαση σε ένα δίκτυο καταξιωμένων μεντόρων από κορυφαία στελέχη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και ένα σύνολο χρηματοοικονομικών εργαλείων και επιχειρηματικής δικτύωσης για τη στήριξη της επιχειρηματικής λειτουργίας και ανάπτυξης τους, αλλά και την ενίσχυση της οικονομικής βιωσιμότητάς τους, καταλήγει η ανακοίνωση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων