ΥΠΟΙΚ: Πέντε εκατομμύρια στους τευτλοπαραγωγούς μετά την υπογραφή της σύμβασης για ΕΒΖ

Τετάρτη, 27-Απρ-2016 18:41

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη, με μέλη του νέου ΔΣ της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Ο υπουργός ενημερώθηκε σχετικά με την πρόοδο στις διαδικασίες οριστικοποίησης της σύμβασης με την Τράπεζα Πειραιώς για την αναδιάρθρωση των δανείων της ΕΒΖ.

Με την υπογραφή της σύμβασης θα αποδεσμευτούν 5 εκατομμύρια ευρώ από την Τράπεζα, τα οποία θα διατεθούν για την αποπληρωμή των τευτλοπαραγωγών. Το ποσό αυτό έρχεται να προστεθεί στο 1 εκατ. ευρώ που διατέθηκε στους τευτλοπαραγωγούς την προηγούμενη εβδομάδα και το οποίο η εταιρεία εξασφάλισε από τα διαθέσιμά της.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε τη στήριξη της κυβέρνησης στο νέο ΔΣ και τόνισε ότι το Υπουργείο θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες εξυγίανσης της εταιρείας, περαιτέρω ανάπτυξής της και ενίσχυσης της εγχώριας τευτλοπαραγωγής.