Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 25-Φεβ-2016 10:46

  Αγωγή κατά Σκουρλέτη από τον CEO της Εldorado

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16:40

  ​Eνώπιον της δικαιοσύνης θα κληθεί να στηρίξει όσα ανέφερε πρόσφατα, μέσω συνέντευξής του στο Bloomberg, ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης εναντίον του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Eldorado Gold Paul Wright. 

  Ο υπουργός είχε διατυπώσει ατεκμηρίωτες καταγγελίες για κερδοσκοπικά παιχνίδια με την μετοχή της Eldorado (ELDO) στα οποία προχώρησε η ίδια διοίκηση του καναδικού ομίλου. Είχε μάλιστα συνδέσει το φερόμενο σορτάρισμα της ELDO με τις ανακοινώσεις του Ιανουαρίου  για αναστολή της δραστηριότητας του καναδικού ομίλου στις Σκουριές.

  "Το οποίο ποσό αποζημίωσης ήθελε επιδικαστεί, θα δωρηθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα" σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ελληνικός Χρυσός.

  Η ανακοίνωση

  "O κ. Paul Wright, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold Corporation, επιβεβαίωσε στη Διοίκηση της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. ότι οι δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Πάνος Σκουρλέτης κατά τη συνέντευξή του στο Bloomberg την 23η Φεβρουαρίου 2016, αναφορικά με το πρόσωπο του κ. Wright, είναι αβάσιμες και ψευδείς. 

  Ο κ. Wright προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά του Υπουργού κ. Σκουρλέτη με την κατάθεση αγωγής για δυσφήμιση στα Ελληνικά δικαστήρια. Τέλος, ο κ. Wright δήλωσε ότι το οποίο ποσό αποζημίωσης ήθελε επιδικαστεί, θα δωρηθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα".  

  Τι απαντά ο Π. Σκουρλέτης 

  Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρει τα εξής:

  Αναφορικά με την ανακοίνωση για την πρόθεση του προέδρου  και διευθύνοντα συμβούλου της  Eldorado Gold Corporation  Paul Wright,  να καταθέσει αγωγή εναντίον του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη, επισημαίνεται ότι όπως ο κ. Wright είναι ελεύθερος να ασκεί τα δικαιώματα που του παρέχει η ελληνική έννομη τάξη, έτσι και ο υπουργός έχει το δικαίωμα, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, να διατυπώνει πολιτικές εκτιμήσεις, αλλά και την υποχρέωση να προστατεύει το δημόσιο συμφέρον.

  "Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση ούτε απειλούνται, ούτε εκβιάζονται"

  Ανακοίνωση εκδόθηκε και από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας τα εξής:

  Μετά τους "εκβιασμούς" της El Dorado Gold ότι θα αποχωρήσει, εφόσον δεν εγκριθούν τα αιτήματά της ανεξαρτήτως της νομιμότητάς τους, σήμερα ο επικεφαλής της  Paul Wright προχώρησε και στην εκτόξευση απειλών για αγωγές. Καλό θα είναι ο κ. Wright να γνωρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση, ούτε απειλούνται ούτε εκβιάζονται. Στο θέμα της προάσπισης του δημόσιου συμφέροντος και της προστασίας του περιβάλλοντος δεν χωρούν εκπτώσεις. 

  Διαβάστε ακόμη:

  Νέα επίθεση Π. Σκουρλέτη κατά της Eldorado
   
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ