Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Ιαν-2016 11:36

  Εθνική Πανγαία: Στόχος ο διπλασιασμός του χαρτοφυλακίου σε 5 χρόνια

  Εθνική Πανγαία: Στόχος ο διπλασιασμός του χαρτοφυλακίου σε 5 χρόνια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Να διπλασιάσει την αξία του χαρτοφυλακίου της στα 3 δισ. ευρώ, σε διάστημα πέντε ετών, επιδιώκει η Εθνική Πανγαία της οποίας η διοίκηση –οι κ.κ. Χρήστος Πρωτόπαπας και Αριστοτέλης Καρυτινός- κήρυξε σήμερα την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

  Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία προσανατολίζεται στην απόκτηση χαρτοφυλακίου ακινήτων που θα βγάλουν στην αγορά οι τράπεζες.

  Όπως ανέφερε ο κ. Καρυτινός, η Εθνική Πανγαία διαθέτει σήμερα επενδύσεις ύψους 1,436 δις ευρώ από  931 εκατ. το 2013. Πλέον ο στόχος είναι σε διάστημα πέντε ετών η αξία του χαρτοφυλακίου της Εθνικής Πανγαία να διπλασιαστεί, μέσα στην επόμενη πενταετία, ώστε η ΑΕΕΑΠ να καταστεί ευθέως ανταγωνιστική με τις ευρωπαϊκές Reits (ΑΕΕΑΠ).

  "Τα θεμελιώδη μεγέθη της Εθνικής Πανγαία είναι πολύ καλά. Θα μπορούσε να απειληθεί μόνο από συνθήκες φυσικής καταστροφής. Βέβαια, η μελλοντική της ανάπτυξη εξαρτάται από το πώς θα μπορούσε να πάει η ελληνική οικονομία" σημείωσε ο κ. Καρυτινός.

  Όσον αφορά τα μεγέθη, η Εθνική Πανγαία διαθέτει 879.893 τ.μ. μικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας, με το ποσοστό πληρότητας να διαμορφώνεται στο 97,8% και το σύνολο του ενεργητικού να είναι 1,585 δις. Το nav ανά μετοχή είναι 4,49 ευρώ.

  Σημειώνεται ότι την Εθνική Πανγαία ελέγχουν η ΕΤΕ κατά 32,66% (ελέγχων μέτοχος βάσει συμφωνίας με την Invel),η Invel με 65,49%, με το 1,85% του μετοχικού κεφαλαίου να είναι free float.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ