US Bancorp: Αυξήθηκαν τα κέρδη στο γ΄ τρίμηνο
Πέμπτη, 15-Οκτ-2015 15:23
Η US Bancorp ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της αυξήθηκαν στο γ΄ τρίμηνο, καθώς η αύξηση των δανείων και τα υψηλότερα τέλη στις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, αντιστάθμισαν τις αυξημένες δαπάνες.
Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν αντίστοιχα των εκτιμήσεων της Wall Street, ενώ τα έσοδα διαμορφώθηκαν υψηλότερα από ό,τι αναμενόταν.
Η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 1,49 δισ. δολαρίων, υψηλότερα από τα 1,47 δισ. δολάρια στην αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους. Σε επίπεδο κερδών ανά μετοχή, τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 81 από τα 78 σεντς.
Τα έσοδα της τράπεζας –που είναι μεταξύ των μεγαλύτερων αμερικανικών με βάση τα assets- αυξήθηκαν 3,1% στα 5,15 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές ανέμεναν 81 σεντς κέρδη ανά μετοχή και 5,12 δισ. δολάρια σε έσοδα, σύμφωνα με την Thomson Reuters.
Όπως και οι άλλες περιφερειακές τράπεζες, η US Bancorp έχει πληγεί από τα χαμηλά επιτόκια και περιμένει με ανυπομονησία τις αυξήσεις των επιτοκίων από τη Federal Reserve.
Το καθαρό περιθώριο επιτοκίου, ενισχύθηκε στο 3,04% από το 3,03%.