Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 10-Αυγ-2015 10:56

  Energean: Ξεκίνησαν οι έρευνες στα Ιωάννινα

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου


  Την έναρξη αεροβαρυτικών ερευνών της Energean Oil & Gas για  πετρελαιοπιθανές δομές στα Ιωάννινα γνωστοποίησε η εταιρεία με ανακοίνωσή της.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε νέα φάση εισέρχεται το ερευνητικό πρόγραμμα της Energean Oil & Gas στην παραχώρηση των Ιωαννίνων, καθώς ξεκίνησαν την Δευτέρα 10 Αυγούστου οι αεροβαρυτικές έρευνες που έχουν ως στόχο την ανίχνευση πετρελαιοπιθανών δομών στην περιοχή.

  Πιο συγκεκριμένα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί αεροβαρυτική έρευνα υψηλής ανάλυσης (Airborne Gravity Gradiometry), μέσω της οποίας θα αποκτηθούν ταυτόχρονα αερομαγνητικά δεδομένα και θα αποτυπωθεί με υψηλή ευκρίνεια το ανάγλυφο του εδάφους. Μέσω της έρευνας θα εντοπισθούν πιθανές περιοχές ενδιαφέροντος για έρευνα υδρογονανθράκων, ενόψει της διενέργειας σεισμικών ερευνών δύο διαστάσεων (2D) που προγραμματίζεται για το επόμενο έτος.

  Για την έρευνα, θα χρησιμοποιηθεί ειδικό αεροσκάφος της διεθνούς κύρους καναδικής εταιρείας CGG το οποίο θα καλύψει με πτήσεις περί τα 10.000 χιλιόμετρα. Το αεροσκάφος, έπειτα από σχετικές οδηγίες των αρμόδιων υπηρεσιών της Πολιτικής Αεροπορίας θα πραγματοποιεί πτήσεις:

  -Σε ύψος 300 ποδών πάνω από μη κατοικούμενες περιοχές ή περιοχές με μεμονωμένα κτίσματα.

  -Σε ύψος 500 ποδών πάνω από κατοικημένες περιοχές.

  -Σε ύψος 1.500 ποδών  πάνω από τις πόλεις των Ιωαννίνων και της Ηγουμενίτσας

  Σχετικά με την πραγματοποίηση της έρευνας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas κ. Μαθιός Ρήγας δήλωσε τα εξής:

  "Μετά την ολοκλήρωση των σεισμικών ερευνών τριών διαστάσεων στον Πρίνο, οι οποίες ήταν οι πρώτες που πραγματοποιήθηκαν στο Αιγαίο από το 1997 και μετά, η Energean Oil & Gas προχωρεί στη νέα φάση του ερευνητικού της προγράμματος στα Ιωάννινα. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη και προχωρεί σύμφωνα με τον σχεδιασμό και το ερευνητικό πρόγραμμα στην περιοχή του Κατακόλου. Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για το επιχειρείν και τη χώρα γενικότερα, η εταιρεία μας παραμένει προσηλωμένη στην ερευνητική δραστηριότητα και στο μεγάλο στόχο της ανάπτυξης του εγχώριου δυναμικού υδρογονανθράκων, προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, των τοπικών κοινωνιών και της απασχόλησης, πάντοτε με απόλυτο σεβασμό προς την κείμενη νομοθεσία και το περιβάλλον".

  "Οι αεροβαρυτικές έρευνες διενεργούνται στο πλαίσιο του γενικότερου επταετούς ερευνητικού προγράμματος της Energean Oil & Gas, το οποίο έχει εγκριθεί από το ελληνικό Δημόσιο για την περιοχή της παραχώρησης των Ιωαννίνων, ενώ θα διαρκέσουν περίπου τέσσερις εβδομάδες", όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ