Infotech: Σημαντική αύξηση των μεγεθών για το α΄ τρίμηνο
Δευτέρα, 14-Μαϊ-2007 12:34
Σημαντική αύξηση οικονομικών μεγεθών τόσο σε εταιρικό όσο και ενοποιημένο επίπεδο, προέβλεψε ο πρόεδρος της Άλφα Γκρισίν Infotech κ. Βασίλιος Γκρίσιν, κατά τη διάρκεια της Τακτική Γενικής συνέλευσης στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μετόχων.
Ειδικότερα, ο κ.Γκρισίν έκανε λόγο για αύξηση των πωλήσεων περίπου 119% σε εταιρικό επίπεδο και 129% σε ενοποιημένο, με τα απόλυτα νούμερα να διαμορφώνονται στα 4,4 εκατ. ευρώ και 4,6 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις της διοίκησης, τα EBITDA αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση 107% σε μητρική και 240% σε ενοποιημένη βάση. Ο κ. Γκρισίν σημείωσε επιπλέον ότι και το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης θα επέλθουν αντίστοιχοι ρυθμοί αύξησης, ενώ τόνισε ότι οι συγκεκριμένες αυξήσεις αποδίδονται σε οργανική ανάπτυξη και όχι σε έκτακτα κέρδη.
Στο τυπικό μέρος της συνέλευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή 79,07% του μετοχικού κεφαλαίου, εγκρίθηκε η διανομή 38.500 μετοχών σε εννέα στελέχη της εταιρείας, που αντιστοιχούν σε 0,46% του μετοχικού κεφαλαίου, οι οποίες αποτελούν ίδιες μετοχές που έχουν αποκτηθεί από την εταιρεία στο πλαίσιο προηγούμενης απόφαση Γενικής Συνέλευσης, με μέση τιμή κτίσης τα 1,82 ευρώ.
Επιπλέον, παραχωρήθηκε η δυνατότητα στην εταιρεία να προχωρήσει στη διερεύνηση και πραγματοποίηση ελέγχων για την εταιρεία Γκρισίν Παππάς με στόχο τη συμμετοχή σε αυτήν με ποσοστό τουλάχιστον 60%.
Σημειώνεται ότι η Γκρισίν Παππάς είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος των κλιματιστικών Panasonic στην Ελλάδα, η οποία το 2006 είχε τζίρο 7,2 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2007 προβλέπεται αύξηση 20%. Βασικοί μέτοχοι της εταιρείας είναι οι κ. Βασίλιος Γκρισίν, Παππάς και Κακούσιος Νικόλαος.
Τέλος, αποφασίστηκε η διανομή μερίσματος 0,1 ευρώ ανά μετοχή, που διαμορφώνει την μερισματική απόδοση στο 5,3% και παρουσιάζει αύξηση 43% σε σχέση με το 2006. Σημειώνεται ότι η αρχική πρόταση του διοικητικού συμβουλίου αφορούσε μέρισμα 0,08 ευρώ ανά μετοχή.
Επισημαίνεται ότι από τις 21/05 οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται χωρίς δικαίωμα μερίσματος, ενώ η καταβολή του θα ξεκινήσει στις 31/05 μέσω της τράπεζας Eurobank.
Α. Σχοινά