Τιτάν: "Βλέπει" αυξημένη ζήτηση στην Ελλάδα στο άμεσο μέλλον

Τετάρτη, 21-Μαρ-2007 11:17

Σε υψηλά επίπεδα θα παραμείνει στο άμεσο μέλλον η ζήτηση στην εγχώρια αγορά των τσιμέντων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα η διοίκηση της Τιτάν, κατά την παρουσίαση της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η διοίκηση της εταιρείας επισημαίνει πως θα διατηρηθούν οι υψηλές αποτιμήσεις των εξαγοραζόμενων εταιρειών, αλλά και η αύξηση των δαπανών του ομίλου για αγορά πάγιου εξοπλισμού.

Οσον αφορά στην αγορά των ΗΠΑ, η διοίκηση της Τιτάν, υπογράμμισε πως η αγορά των ΗΠΑ επιφυλάσσει προκλήσεις βραχυπρόθεσμα, καθώς εκκρεμεί η δικαστική απόφαση για τη δραστηριότητα εξόρυξης αδρανών υλικών στην περιοχή Lake Belt αλλά και γιατί ουδείς γνωρίζει τη διάρκεια της πτώσης της αγοράς κατοικίας στην Φλόριντα.


Σημειώθηκε επίσης ότι από τις ΗΠΑ προέρχεται το 45% του κύκλου εργασιών και το 38% του EBITDA.