Πετζετάκις: Πώληση θυγατρικής στην Πορτογαλία

Τετάρτη, 21-Φεβ-2007 10:34

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες πώλησης και μεταβίβασης σε αλλοδαπό νομικό πρόσωπο του συνόλου της συμμετοχής τόσο της εταιρίας όσο και λοιπών θυγατρικών της, στη θυγατρική της εταιρεία στην Πορτογαλία, ανακοίνωσε η Πετζετάκις, σε συνέχεια των ανακοινώσεών της περί ρευστοποιήσεων πάγιων περιουσιακών στοιχείων της 23.1.2007 και 30.11.2006.

Ειδικότερα όπως ανφέρεται σε σχετική ανακοίνωση με την υπογραφή των σχετικών νομικά δεσμευτικών εγγράφων, τόνισε, ότι με την εν λόγω πώληση και μεταβίβαση επιτεύχθηκε συνολική ωφέλεια ύψους 12,2 εκατ. ευρώ σε εταιρικό και ενοποιημένο επίπεδο, μέσω καταβολής μετρητών από τον αγοραστή, ανάληψης από αυτόν του συνόλου των υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων της εν λόγω θυγατρικής και παράλληλης μείωσης των συνολικών δανειακών υποχρεώσεων του Ομίλου.

Επιπλέον, παραίτησης από τον αγοραστή είσπραξης ενδοομιλικών απαιτήσεων της εν λόγω θυγατρικής από την εταιρία, με συνέπεια την ωφέλεια των αποτελεσμάτων σε εταιρικό και ενοποιημένο επίπεδο,
λόγω της εν λόγω πώλησης και μεταβίβασης τα αποτελέσματα της εν λόγω θυγατρικής δεν είχαν συμπεριληφθεί στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της περιόδου 1.1. - 30.9.2006, διάστημα κατά το οποίο η εν λόγω θυγατρική παρουσίαζε ήδη μείωση του κύκλου εργασιών της κατά 8% περίπου και ζημιογόνο καθαρό αποτέλεσμα έναντι κερδών την αντίστοιχη περίοδο του 2005.

Τέλος σημειώνεται πως η εν λόγω πώληση και μεταβίβαση εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας της Διοίκησης της εταιρίας για την ουσιαστική μείωση των συνολικών δανειακών υποχρεώσεων του Ομίλου και την επικέντρωση του σε μονάδες, αγορές και προϊόντα, που δύνανται να επιτύχουν ισχυρές ταμειακές ροές στο άμεσο μέλλον και, παράλληλα, καλύτερη αξιοποίηση των υφιστάμενων παραγωγικών μονάδων σε Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία και Ισπανία, με συνέπεια την αύξηση χρήσης της παραγωγικής δυναμικότητας (capacity utilization) αυτών.