Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Δεκ-2014 10:27

  Στους "δρόμους του μεταξιού" ο Μιχάλης Μαΐλλης

  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19:49

  Του Ηλία Γ. Μπέλλου

  Μια νέα εποχή ξεκίνησε σήμερα για το γνωστό επιχειρηματία Μιχάλη Μαϊλλη και για τον Όμιλο Μ. Ι. Μαΐλλης, καθώς υπεγράφησαν και επισήμως, συμφωνίες για τρεις πρωτοβουλίες από τις οποίες η πρώτη ανοίγει στη γνωστή ελληνική πολυεθνική εταιρεία εξοπλισμού και υλικών βιομηχανικής συσκευασίας στους «δρόμους του μεταξιού». Ειδικότερα δημιουργεί, σε συνεργασία με κινεζικούς ομίλους, μονάδα κατασκευής μηχανών συσκευασίας, στην αχανή ασιατική αγορά.

  Παράλληλα, η τοπική κυβέρνηση της Γκάνγκα Ναντόνγκ προσκάλεσε τον Μιχάλη Μαϊλλη, ως διακεκριμένο Έλληνα επιχειρηματία, να συμμετάσχει στην ιδέα ανάπτυξης βιομηχανικού πάρκου στην επαρχία Ναντόνγκ, δυο ώρες από τη Σαγκάη και δίπλα σε μεγάλες λιμενικές υποδομές, όπου φιλοδοξούν να υποδεχθούν επενδύσεις σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις και χώρους logistics, από εξωστρεφείς  Ελληνικές και Γερμανικές εταιρείες, που ανοίγονται τώρα ή δραστηριοποιούνται ήδη στην Κίνα, προσφέροντας σε αυτές, προνομιακό πακέτο σημαντικών επενδυτικών κινήτρων.

  Επιπλέον, έκλεισε μία ακόμη συμφωνία, για την αντιπροσώπευση σε Κύπρο και Ελλάδα, του κατασκευαστή ναυτιλιακού μηχανολογικού εξοπλισμού, Jiangsu Masada Heavy Industries Co., ο οποίος παράγει προϊόντα με τη σφραγίδα της Mitsubishi Heavy Industries. Η Masada Mediterranean, που θα αντιπροσωπεύει στο χώρο της Μεσογείου τα προϊόντα της Masada, είναι Κυπριακή εταιρεία Κινεζικών και Ελληνικών συμφερόντων με πρόεδρο τον Μιχάλη Μαϊλλη και διευθύνοντα σύμβουλο τον Γιώργο Παπαγιάννη.

  Η πρώτη συμφωνία, που υπεγράφη σε επίσημη τελετή, σήμερα Δευτέρα, στις 16:30 στο Hilton, από τον Πρόεδρο και ιδρυτή του ομίλου, Μιχάλη Μαΐλλη και τον επικεφαλής της Tongji Group, προικοδοτεί τον ελληνικό πολυεθνικό όμιλο, με ανταγωνιστικά κόστη κατασκευής, για τις διεθνείς πωλήσεις των μηχανών συσκευασίας του. 

  Παράλληλα, δε, του παρέχει και προνομιακή πρόσβαση και στην αχανή κινεζική αγορά. Με τον τρόπο αυτό τα λειτουργικά περιθώρια κέρδους της Μ. Ι. Μαΐλλης σε αυτή τη σημαντική δραστηριότητα θα βελτιωθούν δραστικά.

  Για τη δεύτερη πρωτοβουλία, ο κ. Μιχάλης Μαΐλλης συναντήθηκε με τον Sun Jianhua, αντιδήμαρχο της επαρχίας Ναντόνγκ, ο οποίος επισκέφθηκε την Αθήνα, για αυτόν τον σκοπό. Στη συνάντηση, υπεγράφη επιστολή προθέσεων που προδιαγράφει τη συνεργασία της τοπικής αρχής, με τον Μιχάλη Μαϊλλη. 

  Εκτιμάται ότι η πρωτοβουλία δημιουργίας Κινεζο-Ελληνικού βιομηχανικού πάρκου, στη Γκάνγκα Ναντόνγκ, θα αποτελέσει εφαλτήριο για την περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων με την Κίνα, Ελληνικών αλλά και Γερμανικών εξωστρεφών επιχειρήσεων, καθώς ο Έλληνας επιχειρηματίας και πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, αναλαμβάνει ρόλο συντονιστή του όλου εγχειρήματος.

  Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις προοπτικές της έχει όμως και η συμφωνία αντιπροσώπευσης του ναυτιλιακού εξοπλισμού της Jiangsu Masada Heavy Industries, με δεδομένα τα μεγέθη της Κυπριακής και Ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας. Ο εξοπλισμός αυτός, όπως γερανοί βαρέως τύπου, γερανογέφυρες, αλλά και συστήματα διεύθυνσης και πρόσδεσης ποντοπόρων πλοίων, κατασκευάζεται στην Κίνα με τις προδιαγραφές και την πιστοποίηση της Mitsubishi. Μια σπάνια συνεργασία Ιαπωνικών και Κινεζικών συμφερόντων, που αποδεικνύει την αναγνώριση της τεχνογνωσίας και του επιπέδου της Masada. Ο εξοπλισμός θα διατίθεται τόσο, σε Ελληνικές και Κυπριακές ναυπηγήσεις στην Κίνα, όσο και σε ναυπηγήσεις και επισκευές ή μετατροπές σε Ελληνικές γιάρδες, αλλά και στην Μεσόγειο, εν γένει.

  Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της M.J. Maillis SA, Μιχάλης Ι. Μαΐλλης γεννήθηκε στην Αθήνα και πραγματοποίησε ανώτερες σπουδές στον κλάδο της μεταλλουργίας σιδήρου στο πολυτεχνείο Clausthal – Zellerfeld στην Δυτική Γερμανία. Το 1973 ίδρυσε την Μ. Ι. ΜΑΪΛΛΗΣ Α.Ε.Β.Ε. μετατρέποντας μια μικρή ελληνική εταιρία σε έναν πολυεθνικό όμιλο και μάλιστα σε έναν ιδιαίτερα δύσκολο επιχειρηματικό κλάδο. Από το 2007, ο Μ. Ι. Μαϊλλης είναι και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία εννεαμήνου πραγματοποίησε στο διάστημα αυτό του 2014 κύκλο εργασιών της τάξης των 200 εκατομμυρίων ευρώ και EBITDA 11,2 εκατ. ευρώ, έναντι 8 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ αναμένεται ότι θα κλείσει τη χρήση του 2014 με κύκλο εργασιών στα επίπεδα των 280 εκατ. ευρώ. Παράλληλα εκτιμάται στην επόμενη χρήση, θα εμφανίσει πλέον και καθαρή κερδοφορία.

  Σήμερα, ο Όμιλος M.J. Maillis SA κατέχει ηγετική θέση στη διεθνή αγορά της βιομηχανικής συσκευασίας, με παραγωγικές μονάδες και εμπορικές εταιρίες σε 20 χώρες στην Ευρώπη και τη Β. Αμερική ενώ στο μετοχικό του κεφάλαιο έχει εισέλθει πλέον ο σημαντικός αμερικανικός επενδυτικός Όμιλος HIG.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων