Αράπογλου: "Μείωση των spreads στα στεγαστικά και το 2007"
Τετάρτη, 13-Δεκ-2006 14:49
Τα spreads ειδικά στα στεγαστικά δάνεια θα συνεχίσουν να μειώνονται και το 2007. Την επισήμανση αυτή έκανε πριν από λίγο ο Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας κ. Τ. Αράπογλου, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με δημοσιογράφους, εξηγώντας, παράλληλα, ότι η σύγκλιση με τα ευρωπαϊκά επιτόκια "μπορεί να επιτευχθεί σύντομα".
Ο Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας επεσήμανε ότι η πλήρης ένταξη της Finansbank στον όμιλο της Εθνικής μπορεί να γίνει ταχύτερα απ’ όσο είχε υπολογισθεί, ενώ αναφερόμενος στην εξαγορά της ρουμανικής CEC είπε ότι "δεν μπορεί από τώρα να προσδιορισθεί ο ακριβής χρόνος της αποκρατικοποίησής της".
Ο Διοικητής της Εθνικής αναφερόμενος στην Εθνική Ασφαλιστική, είπε ότι η εταιρεία δεν πωλείται επιβεβαιώνοντας πλήρως ρεπορτάζ του Capital.gr.
Τέλος, αναφερόμενος στη φημολογία περί επιστροφής κεφαλαίου από την Εθνική Τράπεζα, ο κ. Τ. Αράπογλου τόνισε ότι "δεν μπορούμε από τώρα να ξέρουμε εάν θα συμβεί αυτό. Όλα θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις στη Ρουμανία".
Γιώργος Δημητρομανωλάκης