Σήμερα οι προσφορές για τον Ιππόδρομο
Παρασκευή, 19-Σεπ-2014 08:48
Έπειτα από έναν άγονο διαγωνισμό, την επαναπροκήρυξη νέου και αναμονή τριών εβδομάδων, ολοκληρώνεται – εκτός νέου απροόπτου – το σίριαλ για την χορήγηση του δικαιώματος αποκλειστικής διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα, για περίοδο 20 ετών.
Σήμερα το μεσημέρι εκπνέει η προθεσμία που έδωσε το ΤΑΙΠΕΔ για την κατάθεση των οικονομικών προσφορών από τις ενδιαφερόμενες πλευρές. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τεύχη δημοπράτησης έχουν πάρει στα χέρια τους το σχήμα ΟΠΑΠ - GFP και η Intralot που είχε μετάσχει στον πρώτο, άγονο, διαγωνισμού, αλλά και συνεργάτες του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες εμφανίστηκε να επιδεικνύει ενδιαφέρον για τον Ιππόδρομο, πλην μένει να αποδειχθεί εάν θα καταθέσει προσφορά, ενδεχομένως σε κοινό σχήμα.
Με ενδιαφέρον αναμένεται και η απόφαση της Intralot. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως χθες συγκλήθηκε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας προκειμένου να ληφθεί η απόφαση για τη διεκδίκηση ή όχι του Ιπποδρόμου. Υπενθυμίζεται πως παρά τη βελτιωμένη προσφορά της Intralot, το ΤΑΙΠΕΔ έκρινε πως και η νέα προσφορά δεν ήταν ικανοποιητική, με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να κηρυχθεί άγονος.
Είχε προηγηθεί η δέσμευση που σχήματος ΟΠΑΠ-Global Family Partners να υποβάλλει προσφορά για το δικαίωμα αποκλειστικής διοργάνωσης και διεξαγωγής του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα με το τίμημα που δεν θα υπολείπεται του ποσού των 40 εκατ. ευρώ.
Το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να ανακοινώσει μετά την εκπνοή της προθεσμίας των αριθμό των προσφορών που κατατέθηκαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για μία ή και δύο προσφορές.