Σαράντης: Ολοκληρώθηκε η μεταφορά παραγωγής από τη Ρουμανία στην Ελλάδα

Τετάρτη, 02-Ιουλ-2014 18:42

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε κατά το α΄ εξάμηνο του 2014, η μεταφορά παραγωγής των  κρεμικών προϊόντων προσωπικής περιποίησης και φροντίδας ELMIPLANT, BIOTEN και KOLASTYNA από την Ρουμανία στο εργοστάσιο των Οινοφύτων στην Ελλάδα, όπως γνωστοποιησε ο όμιλος Σαράντη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση,
για την προετοιμασία του χώρου και την στέγαση των μηχανημάτων ο όμιλος πραγματοποίησε επένδυση ύψους 1 εκ. ευρώ.

Όπως σημειώνεται, μέσω της κίνησης αυτής επιτυγχάνεται συγκέντρωση της παραγωγικής δυναμικότητας και δημιουργία οικονομιών κλίμακας, αφού προστίθενται στη παραγωγή περίπου 5 εκ. τεμάχια, με ταυτόχρονη μείωση του κόστους και βελτίωση της αποδοτικότητας κατά 0,5 εκ € σε ετήσια βάση.


Ταυτόχρονα, η θυγατρική του Ομίλου SARANTIS ROMANIA θα αποτελέσει το κέντρο της Έρευνας & Ανάπτυξης των κρεμικών προϊόντων καλύπτοντας τις ανάγκες όλου του Ομίλου. Το νέο αυτό τμήμα, υιοθετώντας νέες τάσεις και εξελίξεις στην αγορά, θα είναι υπεύθυνο για την δημιουργία νέων και την ανανέωση υπαρχόντων προϊόντων για όλο τον Όμιλο.