Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 28-Ιουν-2014 14:38

  H BP ζητά πίσω τις αποζημιώσεις της καταστροφής του 2010 στον Κόλπο του Μεξικού

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Όπως αναφέρει το BBC, η BP προσφεύγει στην δικαιοσύνη με το σκεπτικό ότι ο επικεφαλής διαχειριστής που συγκέντρωσε τις διεκδικήσεις των εταιριών που θίχθηκαν από τη πετρελαιοκηλίδα που προέκυψε από την καταστροφή της πλατφόρμας Deepwater Horizon, «φούσκωσε» τα διεκδικούμενα ποσά.

  Πριν έναν χρόνο σε άλλη προσφυγή της, η εταιρία πέτυχε απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου, που έκρινε ως άδικη την διαδικασία των διεκδικήσεων.

  Τώρα η ΒP διεκδικεί όχι μόνο την επιστροφή των παραπάνω χρημάτων που κατέβαλε, αλλά διεκδικεί και τους τόκους τους.

  Πάντως στις αρχές του Ιουνίου, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, αρνήθηκε στην ΒΡ να σταματήσει να καταβάλει αποζημιώσεις στους δικαιούχους, για όσο χρονικό διάστημα η εταιρία θα περίμενε το αποτέλεσμα των εφέσεων κατά των αρχικών αποφάσεων.

  Η έκρηξη στην πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon, στις 20 Απριλίου 2010 είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 11 ατόμων και την δημιουργία της χειρότερης πετρελαιοκηλίδας στην ιστορία των ΗΠΑ.

  Στην καταρχάς συμφωνία μεταξύ της ΒΡ και των επιχειρήσεων στις ακτές της Λουιζιάνα που πλήγηκαν από την καταστροφή, είχε συμφωνηθεί η καταβολή αποζημιώσεων ύψους 7.8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

  Όμως στην πορεία η εταιρία υπαναχώρησε, θεωρώντας ότι οι όροι της συμφωνίας παρεξηγήθηκαν και οι απαιτήσεις εναντίων της «φούσκωσαν».


  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ