Προκαταβολή €2 εκατ. για την κάλυψη των ζημιών της Creta Farm

Δευτέρα, 28-Απρ-2014 14:12

Το ποσό των 2.000.000 ευρώ κατέβαλαν σε πρώτη φάση οι ασφαλιστικές εταιρείες Groupama Φοίνιξ ΑΕΑΕ – leader του σχήματος συνασφάλισης με ποσοστό 34%, Εθνική ΑΕΕΓΑ με 30%, Ευρώπη ΑΕΓΑ με 14%, Generali Hellas AAE με 12% και Αγροτική ΑΑΕ με 10%, στην Creta Farm.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στις 14 Μαρτίου 2014 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αποθηκευτικό χώρο του συγκροτήματος της Creta Farm, η οποία στη συνέχεια και λόγω του μεγάλου πυροθερμικού φορτίου εντός της αποθήκης, πήρε διαστάσεις πλήττοντας και διπλανό κτίριο της επιχείρησης.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα και μετά από συνεννόηση και στενή συνεργασία με την διοίκηση της Creta Farm, oι συνασφαλίστριες εταιρείες κατέβαλαν ποσό ύψους 2.000.000 ευρώ προκειμένου να συνεχισθεί, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες, η δραστηριότητα της επιχείρησης.

Παράλληλα, προχωρεί ταχύτατα η καταγραφή και ο υπολογισμός του συνολικού ύψους των ζημιών που υπέστησαν οι κτηριακές εγκαταστάσεις, o μηχανολογικός εξοπλισμός, οι Α΄ ύλες και τα εμπορεύματα, της Creta Farm ώστε να διευθετηθεί και να ολοκληρωθεί το συντομότερο και η διαδικασία της πλήρους αποζημίωσης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το σχετικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο.