Κατσέλης: Έγκριση του ΔΣ του ΧΑ για την έναρξη διαπραγμάτευσης νέων μετοχών

Πέμπτη, 23-Νοε-2006 13:39

Την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου του ΧΑ για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο των νέων δωρεάν μετοχών της Κατσέλης ανακοινώνει η εισηγμένη, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετοχών της εταιρείας Υιοί Χ. Κατσέλης ΑΒΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στις 24/10/2006, είχε αποφασίσει, μεταξύ άλλων θεμάτων, την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 2.880.000 ευρώ και συγκεκριμένα την κεφαλαιοποίηση των εξής αποθεματικών:
α) ποσού 2.800.919,52 Ευρώ, με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών από αναπροσαρμογή αξίας γηπέδων Ν 3229 (άρθρο 15),
β) ποσού 79.081,48, με κεφαλαιοποίηση αποθεματικού μερίσματος ιδίων μετοχών.

Η εν λόγω αύξηση θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση 3.000.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,96 Ευρώ εκάστη, και τη δωρεάν διανομή στους μετόχους της εταιρείας, σε αναλογία μία (1) νέα κοινή ονομαστική μετοχή για κάθε έξι (6) παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές.

Μετά την ως άνω αύξηση, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται πλέον σε 20.160.000 Ευρώ, διαιρούμενο σε 21.000.000 μετοχές, ονομαστικής αξίας μετοχής 0,96 ευρώ.

Την 2/11/2006 καταχωρήθηκε στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών η αριθμ. Κ2 15402 απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης με την οποία εγκρίθηκε η τροποποίηση του σχετικού άρθρου του Καταστατικού της εταιρείας.
 Με απόφαση του Δ.Σ. της εταιρείας, ορίζεται ότι δικαιούχοι στην παραπάνω αύξηση θα είναι οι μέτοχοι - κάτοχοι μετοχών - της εταιρείας κατά την λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της 27-11-2006. Από την επομένη εργάσιμη 28-11-2006 οι μετοχές της εταιρείας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην ως άνω αύξηση.
 
Επίσης, από την ίδια ημερομηνία, η τιμή εκκίνησης διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας στο Χ.Α. θα διαμορφωθεί σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η έναρξη της διαπραγμάτευσης των 3.000.000 νέων δωρεάν κοινών ονομαστικών μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών ορίζεται στις 05-12-2006. Από την ίδια ημερομηνία οι ανωτέρω μετοχές θα είναι πιστωμένες στους λογαριασμούς ΣΑΤ των δικαιούχων μετόχων.