Microland: Η Γ.Σ. ενέκρινε τη διεύρυνση του σκοπού της εταιρείας
Δευτέρα, 13-Νοε-2006 15:46
Εγκρίθηκε από την Έκτακτη Γ.Σ. των μετοχών της Microland η τροποποίηση του σκοπού της εταιρείας και η τροποποίηση του άρθρου 4 του καταστατικού της, όπως ενημέρωσε η επιχείρηση με σημερινή της ανακοίνωση στο ΧΑ.
Ειδικότερα, η διεύρινση αφορά στην ανάληψη από την ίδια την εταιρία του σχεδιασμού, της αναμόρφωσης, κατασκευής, ανακαίνισης, διακόσμησης και της εν γένει διαμόρφωσης του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου των καταστημάτων της, τόσο των δικών της όσο και των τρίτων που έχουν συνάψει σύμβαση δικαιόχρησης (franchise) με την εταιρία.
Μετά τη διεύρυνση, η εταιρεία αποκτά την δυνατότητα να αναλαμβάνει, την διαμόρφωση του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου των καταστημάτων τρίτων, οι οποίοι έχουν συνάψει, ως δικαιοδόχοι, σύμβαση δικαιόχρησης με την εταιρία.
Δεδομένου, μάλιστα, ότι πολλοί εκ των δικαιοδόχων - ο αριθμός των οποίων αυξάνεται συνεχώς - δεν έχουν την δυνατότητα διαμόρφωσης των καταστημάτων σύμφωνα με τους όρους που θέτει η Εταιρία (λόγω του ότι πολλά καταστήματα βρίσκονται στην περιφέρεια όπου υπάρχει έλλειψη κατάλληλων τεχνιτών, κ.λπ.), με τη διεύρυνση του σκοπού, θα επιτευχθεί απόλυτη ομοιομορφία σε όλα τα καταστήματα.
Η εταιρία, ως δικαιοπάροχος, θα λαμβάνει αποκλειστικά και κατά την απόλυτο κρίση της τις αποφάσεις για τον τρόπο διαμόρφωσης των χώρων των καταστημάτων και θα ελέγχει απόλυτα την εκτέλεση των εργασιών. Επιπλέον, συνεχίζει η ανακοίνωση, "θα επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή ταχύτητα για την ολοκλήρωση των εργασιών καθότι αυτή θα εξαρτάται αποκλειστικά από τις ενέργειες της Εταιρίας και όχι των δικαιοδόχων".
Η εταιρεία εκτιμά ότι η προσθήκη στον σκοπό της Εταιρίας, της ως άνω δραστηριότητας δεν θα επιδράσει σημαντικά στην οικονομική κατάστασή της με σημαντικές αυξήσεις της κερδοφορίας ή του τζίρου της.
Σημειώνεται ότι στην Εκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 13/11/2006 παρευρέθηκαν 18 μέτοχοι που εκπροσωπούσαν το 75,08% του μετοχικού κεφαλαίου.