Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 31-Οκτ-2006 10:04

  Έξι προσφορές (με παραιτήσεις στελεχών) για τα Boeing της Ολυμπιακής

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Έξι τελικά ήταν οι προσφορές που κατατέθηκαν στο διαγωνισμό των Ολυμπιακών Αερογραμμών για την ενοικίαση 5 Boeing 737 – 300/400, με καθεστώς DRY –LEASE (χωρίς πλήρωμα δηλαδή). Οι προσφορές που κατατέθηκαν προέρχονται κυρίως από αμερικάνικες εταιρίες, αλλά και από τον εγχώριο αντιπρόσωπο της Hola.

  Μια εκ των προσφορών αναφέρεται σε αεροσκάφη που ανήκουν σε γερμανική εταιρεία, θεωρούνται "τελευταίας γενιάς" (1996-97), αλλά το μηνιαίο μίσθωμά τους θεωρείται ολίγον ακριβό (235.000 ευρώ το μήνα). Ορισμένες από τις εναπομείνασες προσφορές αναφέρονται σε αεροσκάφη ετών παραγωγής τελών της δεκαετίας του 1980, ενώ προσφορά έχει καταθέσει και ο εκπρόσωπος της Hola.

  Σήμερα οι Ολυμπιακές Αερογραμμές έχουν μισθώσει με καθεστώς "wet-lease" από την ΗΟLA δυο αεροσκάφη τύπου Boeing 737-300. Το πρώτο για την περίοδο Απριλίου έως Δεκεμβρίου 2006 έναντι χρέωσης 2.353 ευρώ ανά ώρα για τις πρώτες 250 ώρες πτήσης και 2.223 ευρώ ανά ώρα για κάθε επιπλέον ώρα. Το δεύτερο αεροσκάφος για την περίοδο Ιουνίου έως Δεκεμβρίου 2006 έναντι χρέωσης 2.500 ευρώ ανά ώρα για τις πρώτες 250 ώρες και 2.379 ευρώ ανά ώρα για κάθε επιπλέον ώρα.

  Η επιλογή για ενοικίαση μόνο Boeing και όχι Airbus φέρνει και διοικητικές ανακατατάξεις στην Ολυμπιακή. Σήμερα, εκτός σοβαρού απροόπτου, συγκαλείται διοικητικό συμβούλιο με θέμα τις παραιτήσεις του επιχειρησιακού διευθυντή Λ. Βαμβακούλα (επιθυμούσε οι ΟΑ να νοικιάσουν και Airbus), αλλά και του διευθυντή πτητικής εκμετάλλευσης Κ. Βαρδάκη.

  Τις παραιτήσεις ζήτησε ο πρόεδρος της εταιρείας Η. Καράτζαλης, ενώ φαίνεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος Ο. Βλάμης εξέφρασε την αντίθεσή του.

  Φώτης Φωτεινός

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ