Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Απρ-2013 13:42

  Εκτός της Ελληνικό Α.Ε. ο καθηγητής Σπύρος Πολλάλης

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με μία αιφνίδια τροποποίηση του καταστατικού, ο πρόεδρος της Ελληνικό Α.Ε. και καθηγητής του Harvard, Σπύρος Πολλάλης τίθεται εκτός της Ελληνικό Α.Ε.

  Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Capital.gr, η εξέλιξη αυτή γνωστοποιήθηκε στους ενδιαφερόμενους -από την Ελληνικό Α.Ε. παύεται και ο Δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός- χθες βράδυ.

  Κύκλοι του περιβάλλοντος του κ. Πολλάλη, επισημαίνουν ότι η απομάκρυνσή του από την Ελληνικό είναι ήσσονος σημασίας, καθώς ο γνωστός αρχιτέκτονας στερούνταν αρμοδιοτήτων. Μάλιστα, δεν θα είχε ούτε καν λόγο στις προσφορές που οι υποψήφιοι επενδυτές θα κατέθεταν για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

  Σημειώνεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν, ο κ.Πολλάλης είχε διατυπώσει σαφώς την αντίθεσή του με την μέθοδο που ακολουθείται για την προσέλκυση επενδυτών στο Ελληνικό.

  «Δυστυχώς πουλώντας το 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε., αμέσως-αμέσως, αποποιούμαστε οφέλη στο μέλλον. Διότι η Ελλάδα έχει λαμπρό μέλλον. Το ΤΑΙΠΕΔ το αποφάσισε και τα δίνει όλα. Αυτό με θίγει σαν Έλληνα πολίτη, σαν Έλληνα φορολογούμενο. Εγώ σαν τεχνοκράτης πρόεδρος της εταιρείας, εξακολουθώ να κάνω αυτό που πρέπει να κάνω. Το ΤΑΙΠΕΔ δεν παρεμβαίνει στη δουλειά μου», είχε σημειώσει σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha.

  Είχε, τέλος, επισημάνει ότι το 2008, ένα αντίστοιχο εγχείρημα δόμησης 3.600.000 τ.μ., θα είχε αξία 13 δισ. στον Άλιμο και 26 δισ. στη Βουλιαγμένη.


  Δημήτρης  Δελεβέγκος

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ