Δομική Κρήτης: Πώληση συμμετοχής στην ΒΕΕΚ στον κ. Χ. Χούμπαυλη

Πέμπτη, 04-Απρ-2013 09:38

Την πώληση στον κ. Χρήστο Χούμπαυλη της συμμετοχής που κατείχε στη συγγενή εταιρεία «Βιομηχανική και Εμπορική Επιχείρηση Κρήτης Ανώνυμη Εταιρεία» («ΒΕΕΚ ΑΕ»), με αντικείμενο την εκμετάλλευση ακινήτων, συμφώνησε η Δομική Κρήτης, σύμφωνα με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της 1ης Απριλίου 2013 και σε συνέχεια ιδιωτικού συμφωνητικού της εταιρεία με τον κ. Χρήστο Χούμπαυλη, με την ίδια ημερομηνία (1/4/2013).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία πούλησε τις 49.180 μετοχές της ΒΕΕΚ ΑΕ, κυριότητός της, οι οποίες αντιστοιχούν στο 50% του μετοχικού κεφαλαίου της εν λόγω εταιρείας, έναντι συνολικού τιμήματος 704.000 ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί σε δύο δόσεις από τον αγοραστή κ. Χρήστο Χούμπαυλη.

Η προαναφερόμενη πώληση της συμμετοχής της εταιρείας στη ΒΕΕΚ Α.Ε. θα επιφέρει αρνητική μεταβολή στα αποτελέσματα και την καθαρή θέση του Ομίλου, ποσού 89,9 χιλ. ευρώ (μητρική 771,4 χιλ ευρώ).

Σημειώνεται πως η πώληση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της αποεπένδυσης του Ομίλου από τον κλάδο των ακινήτων που παρουσιάζει χαμηλό επενδυτικό ενδιαφέρον και ταυτόχρονα αποσκοπεί στην ενίσχυση της ρευστότητας αυτού. Η αποεπένδυση αποτρέπει  μελλοντικές ταμειακές ροές του Ομίλου για τους σκοπούς συμμετοχής σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της ΒΕΕΚ ΑΕ, που θα απαιτούνταν εφεξής για την ανάπτυξη των ακινήτων της (μέχρι τούδε) συγγενούς εταιρείας, ενώ, ταυτόχρονα, εξοικονομούνται πόροι για την αποπληρωμή χρεολυσίων του υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού του Ομίλου και τη διοχέτευση τους σε πιο επικερδείς δραστηριότητες.