"Παραιτούν" τα ΔΣ της Λαϊκής και της Τρ. Κύπρου
Τετάρτη, 27-Μαρ-2013 11:27
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13:41
Την παραίτηση των διοικητικών συμβουλίων της Τρ. Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας ζήτησαν οι τρόικα και οι κυπριακές αρχές, για να διευκολυνθεί η διαδικασία αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος.
Το stockwatch αναφέρει πως η εκπρόσωπος τύπου της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Αλίκη Στυλιανού δήλωσε πως, «στην παρουσία της τρόικας, του υπουργείου οικονομικών, του υφυπουργού παρά τω προέδρω και του διοικητή αποφασίστηκε να ζητηθεί από τους διευθύνοντες συμβούλους και τα διοικητικά συμβούλια των δύο τραπεζών να παραιτηθούν».
Υπενθυμίζεται ότι χθες πέντε μέλη του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, τις οποίες, όμως, το υπόλοιπο ΔΣ δεν έκανε αποδεκτές.
Σημειώνεται τέλος ότι το ΔΣ της Λαϊκής διορίστηκε το Μάιο από την κυβέρνηση.
Νωρίτερα το Capital.gr είχε μεταδώσει τα εξής: Νέα αναστάτωση προκάλεσε σήμερα στην Τράπεζα Κύπρου, η παύση του Δ.Σ. και του Διευθύνοντος Συμβούλου, Γιάννη Κυπρή.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το sigmalive η απόφαση, σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας, λήφθηκε από την τρόικα, προκειμένου να προχωρήσει η εξυγίανση της Τράπεζας Κύπρου, όπως προβλέπεται από το νέο νόμο.
Ο Υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, δήλωσε χθες ότι η Τράπεζα Κύπρου, μετά τη συγχώνευση, θα διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο θα επιλέξουν οι νέοι της μέτοχοι, που είναι οι καταθέτες της και από Γενικούς Διευθυντές, που θα επιλεγούν από το νέο Δ.Σ.