Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Οκτ-2011 18:41

  Επιβεβαιώνει για Καστέλλι το Υποδομών

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Άγονος απέβη ο διαγωνισμός της 18ης Οκτωβρίου για την κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλλι της Κρήτης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα του Capital.gr που πρώτο αποκάλυψε τη σχετική εξέλιξη.

  Παρότι το έργο προϋπολογισμού 900 εκατ. ευρώ -του οποίου η προθεσμία υποβολής προσφορών παρατάθηκε πέντε φορές ύστερα από αιτήματα των αρχικά ενδιαφερόμενων  επενδυτών- συνάντησε μηδενικό ενδιαφέρον, το αρμόδιο υπουργείο εξαγγέλλει την επαναδημοπράτησή του.

  Αναλυτικά, στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται:

  «Ο διαγωνισμός που διεξήχθη την 18-10-2011 για την ανάθεση της σύμβασης παραχώρησης του Νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελλίου Κρήτης απέβη άγονος.

  Εντός των επόμενων εβδομάδων θα προκηρυχθεί με ανοικτή διαδικασία νέος διαγωνισμός για την υλοποίηση του έργου, με κατάλληλο επαναπροσδιορισμό των τεχνικών χαρακτηριστικών του και κατασκευή κατά φάσεις, ώστε να βελτιωθεί η χρηματοοικονομική βιωσιμότητα του έργου στη σημερινή χρηματοπιστωτική συγκυρία.

  Σημειώνεται ότι στο μεταξύ έχουν προκηρυχθεί οι κτηματολογικές μελέτες, ώστε οι απαλλοτριώσεις να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς.

  H Κυβέρνηση παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένη στην υλοποίηση ενός σύγχρονου αεροδρομίου στο Καστέλλι Ηρακλείου Κρήτης, το οποίο θα συμβάλλει τις επόμενες δεκαετίες στην οικονομική ανάπτυξη της Μεγαλονήσου.»

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ