Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Αυγ-2006 10:10

  Επένδυση "μαμούθ" στη στεριά από τον εφοπλιστή Κωνσταντακόπουλο

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  Μετά από δέκα χρόνια περίπου εξεδόθη η οικοδομική άδεια για μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχει γίνει ποτέ στο χώρο του τουρισμού. Πρόκειται για την επένδυση του εφοπλιστή Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, συνολικού ύψους 950 εκατομμυρίων ευρώ στη Μεσσηνία, που περιλαμβάνει 12 ξενοδοχεία, 1.000 κατοικίες, 7 γήπεδα γκολφ. Έτσι, τα έργα θα ξεκινήσουν μέσα στο Σεπτέμβριο και τα πρώτα κτίρια θα παραδοθούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
   
  Εξαιτίας της γραφειοκρατίας, ο Β. Κωνσταντακόπουλος ταλαιπωρήθηκε προκειμένου να ξεπεράσει ορισμένα εμπόδια που του έβαζαν κάποιες υπηρεσίες του Δημοσίου. Ωστόσο, με την επιμονή του κατάφερε να τα ξεπεράσει όλα και τώρα με την άδεια στο χέρι ξεκινά την μεγαλύτερη επένδυση των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα από Έλληνα εφοπλιστή.
   
  Ο Βασίλης Κωνσταντακόπουλος ίδρυσε και διευθύνει την Costamare Shipping SA που σήμερα είναι μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες διακίνησης πλοίων εμπορευματοκιβωτίων. Είναι αυτοδημιούργητος, ξεκίνησε την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του ’50 ως τζόβενο στα πλοία, άμισθος, όπως έχει πει ο ίδιος και με πληρωμένη από τον ίδιο την τροφή του για δύο χρόνια.
   
  Όμως, έγινε πλοιοκτήτης και κατάφερε να δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, μέσα σε μισό αιώνα. Τις προηγούμενες ημέρες, ο καπετάν Βασίλης, έφερε στον Πειραιά, ένα από τα πέντε μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς κοντέηνερ, δυναμικότητας 9.500 κοντέηνερ, τα οποία είναι ναυλωμένα για δώδεκα χρόνια, στην κινεζική εταιρεία Cosco.
   
  Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στην Αθήνα, όπου είναι και το σπίτι του ιδρυτή της. Η εταιρεία επωφελείται των πλεονεκτημάτων της παραδοσιακής ναυτιλιακής εμπειρίας και των υπηρεσιών των εξαίρετα εκπαιδευμένων και αφοσιωμένων Ελλήνων αξιωματικών.
   
  Σήμερα η εταιρεία διαχειρίζεται 35 πλοία κοντέηνερς τα οποία ταξιδεύουν με ελληνική σημαία που είναι ναυλωμένα στις μεγαλύτερες εταιρείες τακτικών γραμμών. Η Costamare μαζί με τις θυγατρικές της εταιρείες διαχειρίζεται 54 πλοία. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 η Costamare επένδυσε σε σύγχρονα και μεγάλα πλοία προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των ναυλωτών της.
   
  Μέχρι σήμερα τα νεοναυπηγηθέντα πλοία που έχουν παραληφθεί ή είναι υπό κατασκευή ανέρχονται σε 28. Ο στόλος της εταιρείας περιλαμβάνει πλοία μεταφορικής ικανότητας από 1.000 έως 9.500 εμπορευματοκιβωτίων που είναι τα 5 πλοία που παρελήφθησαν τελευταία και τα οποία είναι τα μεγαλύτερα διεθνώς σε λειτουργία. Το πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου της Costamare συνεχίζει σήμερα με μια παραγγελία για 4 νέα πλοία χωρητικότητας 8.530 εμπορευματοκιβωτίων, που θα κατασκευασθούν στα ναυπηγεία Hudong – Zhonghua της Κίνας.
   
  Η συμφωνία υπεγράφη τον Ιούνιο του 2006 και η παραγγελία αφορά τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που έχουν κατασκευασθεί στην Κίνα για πελάτη εκτός Κίνας. Τα τέσσερα νέα πλοία πρόκειται να παραδοθούν στην Costamare μέσα στα έτη 2009 – 2010. Όλα τα πλοία της εταιρείας φέρουν την ελληνική σημαία και στελεχώνονται με Έλληνες αξιωματικούς.
   
  Η Costamare επικεντρώνει τις προσπάθειες της για αποτελεσματική, ασφαλή και περιβαλλοντική φιλική λειτουργία του στόλου της. Είναι προσηλωμένη στην εξυπηρέτηση των αναγκών της ναυλωτών της, στο προσωπικό των πλοίων και των γραφείων της και στο γενικότερο ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης για καθαρές θάλασσες και ασφαλείς μεταφορές.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ