Θετική έκπληξη τα αποτελέσματα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Τετάρτη, 31-Αυγ-2011 12:05

Τις εκτιμήσεις των αναλυτών ξεπέρασαν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για το πρώτο εξάμηνο του 2011, κατά τη διάρκεια του οποίου καταγράφηκε μεγάλη αύξηση στα έσοδα και σημαντική αύξηση στα EBITDA.

Όπως αναφέρει σε σημερινό report η Eurobank EFG Equities, η εκτόξευση των πωλήσεων σε ποσοστό 76% ξεπέρασε τις προβλέψεις εξαιτίας των «αναπάντεχα» ισχυρών περιθωρίων κέρδους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, από την κατασκευαστική δραστηριότητα. Τα μεγέθη αντανακλούν και τις σημαντικές επιδόσεις στους κλάδους των αιολικών έργων και του φυσικού αερίου.

Αλλά και τα EBITDA (λειτουργική κερδοφορία προ αποσβέσεων) αποτέλεσαν έκπληξη για τους αναλυτές που αυξήθηκαν σε ποσοστό 83,3%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010, αύξηση που αποδίδεται στην δραστηριότητα στον τομέα των κατασκευών.

«Ισχυρές» αξιολογεί τις συνολικές επιδόσεις του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η Proton Bank στο πρωινό report της, με τις ενοποιημένες πωλήσεις που ανήλθαν στα 413,8 εκατ. ευρώ να ξεπερνούν τις προβλέψεις των αναλυτών. Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως το ανεκτέλεστο του ομίλου είναι γύρω στα 2 δισ. ευρώ, σημειώνοντας πως είναι «σε ικανοποιητικά επίπεδα». 

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανακοίνωσε για το α΄ εξάμηνο του έτους ενοποιημένο κύκλο εργασιών ενισχυμένο κατά 50%, στα 413,8 εκατ. ευρώ. Την ίδια περίοδο εντυπωσιακή αύξηση 83,3% κατέγραψαν τα EBITDA τα ποία ανήλθαν στα 56,5 εκατ. ευρώ.

Οι συνολικές επενδύσεις του Ομίλου στο εξάμηνο έφτασαν στα 107,5 εκατ. ευρώ και αφορούν κυρίως στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. 

Το κατασκευαστικό ανεκτέλεστο του ομίλου ανέρχεται στα 2 δισ. ευρώ, το 16% του οποίου προέρχεται απο τις αγορές της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανιών.