Π. Τζαννετάκης: H ΜΟΗ μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς
Τρίτη, 12-Απρ-2011 15:42
Του Χάρη Φλουδόπουλου
Τη διαβεβαίωση ότι το διυλιστήριο της Motor Oil σε συνδυασμό με τις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις του ομίλου μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες ώστε να μην παρουσιαστούν προβλήματα στην αγορά καυσίμων, έδωσε προ ολίγου ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της MOH κ. Πέτρος Τζαννετάκης.
Ο κ. Τζαννετάκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι υπάρχει «στρίμωγμα» στην αγορά και αρκετές εταιρείας εμπορίας στρέφονται προς το διυλιστήριο της Motor Oil για μεγαλύτερες αγορές, εξαιτίας της απεργίας που βρίσκεται σε εξέλιξη στα διυλιστήρια του ομίλου των ελληνικών πετρελαίων.
Όπως επεσήμανε ο κ. Τζαννετάκης, αυτή την στιγμή μόνο το 35-40% των πωλήσεων της MOH κατευθύνεται στο εσωτερικό ενώ το υπόλοιπο αφορά σε εξαγωγές, γεγονός που δίνει ευελιξία στον όμιλο ώστε «να μπορεί να εφοδιάσει ολόκληρη την αγορά».
Οι δηλώσεις του κ. Τζαννετάκη έγιναν στο περιθώριο της παρουσίασης της νέας V Power βενζίνης της Coral (πρώην Shell) θυγατρικής της Motor Oil.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της Coral κ. Γιώργου Θωμαΐδη, η αγορά καυσίμων συνολικά εμφανίζει πτώση στις πωλήσεις της τάξης του 14% τον Ιανουάριο, καθώς τα προσωρινά στοιχεία που έκαναν λόγο για μείωση της τάξης του 20% δεν επιβεβαιώνονται. Για τη Shell το ποσοστό μείωσης είναι μικρότερο και είναι μονοψήφιο.
Αξίζει να αναφερθεί ότι πέρυσι τον Ιανουάριο δεν είχε ακόμη εκδηλωθεί η μεγάλη κρίση στην αγορά καυσίμων και σύμφωνα με τον κ. Τζαννετάκη ο μήνας βαρόμετρο για το που θα κατευθυνθεί η αγορά θα είναι ο Μάιος.
Νέα Shell V Power
Σε ό,τι αφορά το νέο προϊόν που παρουσίασε σήμερα η Shell, πρόκειται για τη νέα ενισχυμένη βενζίνη Shell V Power, τουλάχιστον 97 οκτανίων, η οποία περιλαμβάνει πρόσθετα που βοηθούν τον καθαρισμό του κινητήρα και στη μείωση της τριβής στις βαλβίδες ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερη απόδοση αλλά και προστασία του κινητήρα.
Το προϊόν θα συνεχίσει να διατίθεται στην ίδια τιμή με την παλαιά V Power η οποία είναι 5 έως 9 λεπτά το λίτρο ακριβότερη από την απλή ανάλογα με τον πρατηριούχο. Σύμφωνα με έρευνες στο πελατολόγιο της Shell, τόνισε ο κ. Θωμαΐδης, οι οδηγοί που επιλέγουν την Shell θέλουν να συνδυάζουν ένα τεχνολογικά προηγμένο προϊόν με ανταγωνιστική τιμή.
Σημειώνεται ότι η Shell κατέχει μερίδιο αγοράς 40% στα προϊόντα ενισχυμένης βενζίνης με πρόσθετα.
Τέλος, ο κ. Θωμαΐδης υπογράμμισε τη δυναμική επένδυσης του ομίλου, ο οποίος έχει προχωρήσει σε αλλαγή της εικόνας σε 300 πρατήρια, έχει προσθέσει 29 νέα πρατήρια στο δίκτυο, έχει πλάνο για ακόμη 27 πρατήρια μέχρι το τέλος του 2011 και υλοποιεί πρόγραμμα εγκατάστασης αυτόματων πωλητών.