Μυτιληναίος: Μια δωρεάν μετοχή για κάθε 20 υφιστάμενες

Τετάρτη, 23-Μαρ-2011 18:42

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19:03

Οι μέτοχοί μας, μας στήριξαν στις δύσκολες ώρες και τώρα ήρθε η ώρα της ανταπόδοσης, τόνισε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος στη διάρκεια του conference call με τους αναλυτές προαναγγέλλοντας τη διανομή στους μετόχους της εταιρείας μιας δωρεάν μετοχής για κάθε 20 υφιστάμενες, με ταυτόχρονη διαγραφή 5 εκατ. ιδίων μετοχών.

«Είχαμε τη στήριξη των μετόχων μας στη διάρκεια της κρίσης που για τις διεθνείς εταιρείες και ομίλους, όπως εμείς άρχισε το 2008. Το διεθνές περιβάλλον είναι ταραχώδες αλλά έχει βελτιωθεί σε σύγκριση με το 2008 και ως διεθνής όμιλος με διεθνή έκθεση επωφελούμαστε και σε αντίθεση με την τάση στην εγχώρια αγορά πηγαίνουμε αρκετά καλά» ανέφερε ο κ. Μυτιληναίος, ανακοινώνοντας τα καλά νέα για τους μετόχους.

Για τη χρονιά που διανύουμε, ο επικεφαλής του ομίλου τόνισε ότι οι προοπτικές είναι καλές και περιορίστηκε να εκτιμήσει ότι και το 2011 θα εξελιχθεί για τον όμιλο σε μία ακόμη χρονιά με αρκετά ρεκόρ. Ωστόσο επιφυλάχθηκε να προβεί σε συγκεκριμένες προβλέψεις στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης στις 10 Μαίου, όπως συνέβη και πέρυσι, με τις εκτιμήσεις για τον τζίρο του 1 δισ. να επιβεβαιώνονται.

«Βασίζουμε την αισιοδοξία μας στην πορεία της ΜΕΤΚΑ, την πορεία της μεταλλουργίας η οποία αναμένεται να εμφανίσει λειτουργική κερδοφορία και όχι από hedging κάτι που είναι εξαιρετικά θετικό» τόνισε.

Για τον τομέα της ενέργειας ανέφερε ότι αναμένεται η τελική άδεια για τη συμπαραγωγή καθώς και η εμπορική λειτουργία της μονάδας του Αγ Νικολάου αλλά και η εμπορική λειτουργία της Κόρινθος Power πριν το τέλος του 2011, δηλαδή αναμένεται να προστεθούν τρία εργοστάσια συνολικής επένδυσης άνω των 700 εκατ. ευρώ τα οποία αναμένεται να συνεισφέρουν σημαντικά στα μεγέθη του ομίλου, είπε ο κ. Μυτιληναίος.

ΜΕΤΚΑ

Αναφερόμενος στη ΜΕΤΚΑ ο κ. Γιάννης Μυτιληναίος, τόνισε ότι η αγορά τα τελευταία χρόνια βρέθηκε σε φάση ύφεσης, ωστόσο η εταιρεία είχε πολύ ισχυρό ανεκτέλεστο και επικεντρώθηκε στην εκτέλεση των έργων της.

«Είναι ώρα να επιστρέψουμε στις αγορές και να χτίσουμε portfolio νέων έργων που θα κυνηγήσουμε καθώς μετά την τραγωδία στην Ιαπωνία τα δεδομένα έχουν αλλάξει και εκτιμούμε ότι οι μονάδες συνδυασμένου κύκλου φυσικού αερίου θα επανέλθουν δυναμικά στο προσκήνιο, λόγω των φιλικών για το περιβάλλον επιδόσεών τους και θα καλύψουν τις ανάγκες που προκύπτουν», ανέφερε ο κ. Γ. Μυτιληναίος.

Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι το επόμενο νέο έργο θα προέλθει επίσης από την αγορά της Τουρκίας και θα είναι το τρίτο κατά σειρά στη γειτονική αγορά.

Μεταλλουργία

Για τον τομέα της μεταλλουργίας ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος τόνισε ότι έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί τα hedging σε πολύ καλές τιμές και αναμένεται να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες την επόμενη εβδομάδα. Πάντως το γεγονός ότι οι τιμές του αλουμινίου βρίσκονται σε πολύ καλά επίπεδα επιτρέπει να κλείσουν πλεονεκτικές θέσεις και για τα επόμενα χρόνια.

Χ. Φλουδόπουλος