Πρόταση από Ιατρικό-Asklepios Kliniken για Ερρίκος Ντυνάν
Τετάρτη, 22-Δεκ-2010 15:27
Αποδεκτή έκανε την από 20 Δεκεμβρίου 2010 πρόταση του ομίλου Ιατρικό Αθηνών και του στρατηγικού του εταίρου Asklepios Kliniken, το διοικητικό συμβούλιο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν κατά τη σημερινή του συνεδρίαση και μετά από θετική εισήγησή του προέδρου Ανδρέα Μαρτίνη.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τους χορήγησε δικαίωμα αποκλειστικότητας μέχρι την 20η Ιανουαρίου 2011, ώστε να συγκροτήσουν το κατάλληλο επενδυτικό σχήμα και να υποβάλουν αξιόπιστη προσφορά εξαγοράς του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.
Πηγές προσκείμενες στο Ερρίκος Ντυνάν ανέφεραν στο Capital.gr πως ο διαγωνισμός για την ανάθεση του management που βρισκόταν σε εξέλιξη όλο αυτό το διάστημα δεν ακυρώνεται, απλώς μέχρι τις 20 Ιανουαριου "παγώνει" κάθε διαδικασία, ώστε να εξεταστεί η πρόταση του Ιατρικού για πιθανή εξαγορά. Τα ίδια στελέχη σημείωναν κατηγορηματικά ότι το Ντυνάν μπορεί να πουληθεί εφόσον το διοικητικό συμβούλιό του το αποφασίσει, όπως το ίδιο αποφάσισε τον διαγωνισμό για το management. Επίσης, τόνιζαν πως η απόφαση του ΔΣ όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση είναι ομόφωνη. Αυτό σημαίνει ότι την έχει εγκρίνει και το δημόσιο που συνδιοικεί το νοσοκομείο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως και το ΙΑΣΩ, ο δεύτερος διεκδικητής του management του Ερ. Ντυνάν ενημερώθηκε με επιστολή για την εξέλιξη αυτή, στην οποία αναφέρεται πως η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάληψη της διοίκησης του νοσοκομείου λαμβάνει παράταση μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου 2011. Στο ερώτημα εάν το ΙΑΣΩ θα ενδιαφερόταν για μια πιθανή εξαγορά του Ερ. Ντυνάν, αρμόδια στελέχη του ανέφεραν "αν γίνει διαγωνισμός θα το εξετάσουμε...".
Στελέχη συνολικά από την αγορά της υγείας εξέφραζαν ερωτήματα για το αν μπορεί να υπάρξει μετοχική αλλαγή στο Ερρίκος Ντυνάν χωρίς να προηγηθεί διαγωνισμός, όταν πρόκειται για περιουσία κοινωφελούς ιδρύματος, στο οποίο το δημόσιο έχει λόγο. Επίσης, τόνιζαν πως το Ερρίκος Ντυναν ως κοινωφελές ίδρυμα απολαμβάνει κάποια φορολογικά και άλλα προνόμια και μόνο με νομοθετική ρύθμιση θα μπορούσε να περάσει στον έλεγχο ιδιώτη.
Ρ.Χ.