Forthnet TV το 2007
Δευτέρα, 10-Ιουλ-2006 08:23
Το ποσό των 108 εκατ. ευρώ που έχει προγραμματίσει να επενδύσει η Forthnet μέχρι το 2009 θα κατευθυνθεί κατά κύριο λόγο για την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών, καθώς στελέχη της εισηγμένης εκτιμούν ότι η δημιουργία υποδομής είναι βασικό συστατικό της επιτυχίας για τα επόμενα χρόνια.
Απώτερος, όμως, στόχος είναι η δημιουργία πλατφόρμας τηλεόρασης μέσω internet (IPTV), καθώς -όπως χαρακτηριστικά σχολιάζει στέλεχος της αγοράς- «εκεί βρίσκεται το μέλλον των τηλεπικοινωνιών». Ο στόχος του triple play (όπως ονομάζεται η συνδυασμένη προσφορά υπηρεσιών φωνής, δεδομένων και ψυχαγωγίας) πρέπει ουσιαστικά να «περάσει» δια «πυρός και σιδήρου» από τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην αποδεσμοποίηση του τοπικού βρόγχου απ’ τον ΟΤΕ. «Ουσιαστικά μόνο έτσι θα μπορεί να εγγυηθεί η εταιρεία υψηλής ποιότητας υπηρεσίες» αναφέρει στέλεχος της Forthnet, επισημαίνοντας ότι το δίκτυο DSL που υφίσταται δεν αρκεί για τη λειτουργία τέτοιας πλατφόρμας.
Ήδη στην εταιρεία έχει δημιουργηθεί ένας πυρήνας ανθρώπων που θα μπορέσουν να διαμορφώσουν το περιεχόμενο μιας τέτοιας υπηρεσίες που δεν είναι απίθανο να παρουσιαστεί εντός του 2007. Η εταιρεία έχει ήδη θέσει τις βάσεις για την εξασφάλιση ενός μέρους του περιεχομένου τόσο μέσω των συνεργασιών της, όσο και μέσω του website της που εμπεριέχει πληροφορίες διαφόρων ειδών. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της συνεργασίας της εταιρείας με την ΑΕΚ, που με ποικίλους τρόπους μπορεί να προμηθεύσει την εταιρεία με πρόγραμμα για εξειδικευμένο κοινό.
Η εταιρεία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης τεχνολογικής πλατφόρμας που θα υποστηρίξει την υπηρεσία, ενώ μόλις υπάρξει επέκταση της αποδεσμοποίησης του τοπικού βρόγχου (θέμα που δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τη διάθεση της εταιρείας να επενδύσει, αλλά και από τη θέληση του ΟΤΕ να προχωρήσει σε τέτοια κίνηση) θα ξεκινήσουν πυρετώδεις διαδικασίες για την δημιουργία ελκυστικού προγράμματος.
Σταμάτης Ζαχαρός